Bøger / faglitteratur / opskrifter

Lav mad uden spild : brug det hele : udnyt hele råvaren, brug resterne, undgå madspild


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. mar. 2018

af

af

Lone Krøgh

d. 20. mar. 2018

Madspild kan minimeres ved at bruge råvarerne helt op, og i denne kogebog er der inspiration til hvordan. For alle der ønsker at gøre en forskel i deres eget køkken.

Madspild kan undgås, hvis man tænker sig om, når man køber ind, planlægger og udnytter resterne. Der er ingen grund til bevidstløs at kassere fx de yderste blade fra et salathoved eller stokken i et blomkål. Det meste kan sagtens bruges til god mad, og i denne kogebog er der opskrifter på almindelig hverdagsmad, hvor råvarerne bliver brugt helt op. Fryseren er vores bedste ven i kampen mod madspild, for her kan små rester af næsten hvad som helst opbevares og senere indgå i nye retter. Nogle af opskrifttyperne er velkendte for den erfarne og økonomiske bevidste køkkenskriver, mens andre er nye. Vi kender alle den med banankagen, men overmodne bananer kan bruges til mange andre ting, og det samme kan overmodne avocadoer. Afpil fra rosenkål kan bruges til nye retter ligesom æbleskræller og broccolistokke, hvis bare man har øje for det og tiden til det.

Inspirerende og anvendelig kogebog, som opfylder sit formål og giver læseren lyst til at bruge mange flere rester, blade og stilke. Forsiden er bleg og uden blikfang.

Af lignende titler om madspild og madrester findes fx Nej tak til madspildUndgå madspild og tryl med dine resterSkræl er ikke skraldMad med omtanke, Undgå madspild og tryl med dine rester, Skræl er ikke skrald og Mad med omtankeAf lignende titler om madspild og madrester findes fx Nej tak til madspild, , Skræl er ikke skrald og Mad med omtankeAf lignende titler om madspild og madrester findes fx Nej tak til madspild, Undgå madspild og tryl med dine rester, og Mad med omtankeAf lignende titler om madspild og madrester findes fx Nej tak til madspild, Undgå madspild og tryl med dine rester, Skræl er ikke skrald og .