Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Lazarus


Beskrivelse


Tvillingerne Alwin og Aurora er tæt forbundet, og det bliver først rigtigt svært, da de begge forelsker sig i den lidt ældre dreng Lazarus.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. sep. 2012

af

af

Inger Søndergaard

d. 20. sep. 2012

Kønsidentitet, seksualitet og kærlighed er temaet for Bent Hallers nyeste ungdomsbog. Alvorsfuld, mystisk og uhyggelig med bibelske elementer henvender den sig især til modne læsere fra 13 år, der har mod på at fortolke og analysere en historie.

Bent Haller har lavet endnu et mesterværk. På sin helt egen måde fortæller han historien om tvillingerne Alwin og Aurora, der er specielt tæt forbundet. Aurora forelsker sig i en lidt ældre dreng Lazarus, men det samme gør hendes bror Alwin. Tvillingerne skifter kønsroller, forklæder sig og deles om forholdet til Lazarus. Historien fortælles i 3 afsnit fra hver af de unges perspektiver, og forviklinger og forbytninger afsløres kun langsomt. Slutningen er grum. Lazarus finder tvillingerne i et kollektivt selvmord, og overlever knapt nok selv, da en avisdreng opdager, at der er noget helt galt. Bogen er velskrevet og læseteknisk let at læse.

Bent Haller er svær at sammenligne med anden ungdomslitteratur. Han beskriver tvillingers forbundenhed, som mange unge vil nikke genkendende til fra mere okulte ungdomsbøger i parallelverdener fx Gemini, 2011-2012. Lazarus er mere realistisk og alvorlig om kønsidentitet og seksualitet.

En perle af en ungdomsbog, som kun vil blive bedre, hvis unge får lejlighed til at tale om den fx i en undervisningssituation.


Berlingske tidende

d. 12. dec. 2012

af

af

Merete Reinholdt

d. 12. dec. 2012


Jyllands-posten

d. 19. okt. 2012

af

af

Karen Lise Søndergaard Brandt

d. 19. okt. 2012


Kristeligt dagblad

d. 3. nov. 2012

af

af

Liselotte Wiemer

d. 3. nov. 2012


Børn & bøger

Årg. 66, nr. 1 (2013)

af

af

Kent Poulsen

Årg. 66, nr. 1 (2013)