Bøger / skønlitteratur / roman

Lazarus : krimi


Beskrivelse


Krimi. Joona Linna er stadig ikke helt tilbage på sin gamle plads i politiet, da man finder hans afdøde hustrus kranium i en fryser hos et mordoffer i Oslo. Han drages igen ind i jagten på en grusom morder, hvis modus i skræmmende grad ligner den dræbte seriemorder, Jurek Walters.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. okt. 2018

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 12. okt. 2018

Parret bag pseudonymet Lars Kepler fortsætter her deres grusomme beretning om det ondeste. Hovedpersonerne er de overlevende fra de tidligere bind i serien. For de mest hårdhudede spændingslæsere med flair for det velskrevne.

"Lazarus" fortsætter hvor Kaninjægeren slap. I Oslo findes en mand dræbt under voldsomme omstændigheder, men som om det ikke var nok, finder man hans fryser fyldt op med ligdele, bl.a. kraniet af kommissær Joona Linnas afdøde hustru. Så må Linna på banen igen, for kan det tænkes, at Jurek Walter, som var gerningsmand i forrige bind, ikke døde af de skud der ramte hans brystkasse til slut? Forfatterparret Andohril graver et spadestik dybere end deres kolleger i deres afdækning af det (eller måske nærmere, den) næsten gammeltestamentligt ondes væsen. Det er ikke vores angst for en ensom smertefuld død vi bliver konfronteret med. Det er langt værre end det.

Forfatterparret Ahndoril, som gemmer sig bag pseudonymet Lars Kepler, er stadig bedre skrivende end deres kolleger. De har en ferm tilgang til plottet, og forstår at holde styr på de mange handlingstråde. Deres egentlige styrke er imidlertid deres evne til at beskrive ondskaben på en måde som får Satan til at falde naturligt ind i vores almindelige skandinaviske hverdag. Det er ikke bare spændende, det er rædselsvækkende.

Stieg Larsson er Ahndorillernes inspirationskilde, men fx Panserhjerte følger også godt med, hvad brutal grusomhed angår.


litteratursiden.dk

d. 19. nov. 2018

af

af

Pia Bechmann

d. 19. nov. 2018

Syvende bind om kriminalkommissær Joona Linna er vanvittig spændende, intens og grusomt godt komponeret. Samtlige spændingskurver sprænges i den isnenede thriller. En række bestialske og uopklarede mo...


Politiken

d. 11. nov. 2018

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 11. nov. 2018


Jyllands-posten

d. 2. dec. 2018

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 2. dec. 2018


Berlingske tidende

d. 19. nov. 2018

af

af

Merete Reinholdt

d. 19. nov. 2018