Bøger / faglitteratur

LCHF - smuk, stærk og sund på højfedtkost


Beskrivelse


Viser hvordan kost og motion kan målrettes fuldstændigt, ved ind imellem at gå på højfedtdiæt og komme i ketose, dvs. optimal fedtforbrænding. Gennemgang af teorierne bag LCHF samt træningsprogram. Med opskrifter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. okt. 2014

af

af

Jette Landberg

d. 27. okt. 2014

Her får du en guide til at kombinere træning og LCHF-kost, så du opnår det udseende, du ellers kun har kunnet drømme om. Bogen er fuld af videnskabelige fakta, og man skal være indstillet på at gå grundigt til værks med diverse målinger af fx kolesterol og ketoner.

LCHF eller højfedtkost er i familie med Palæo-kost, idet man fjerner alle kulhydrater fra kosten, altså korn og sukker. Der er dog forskelle, idet Palæo-diæten tillader rodfrugter og bruger rigtig meget kød, mens LCHF dikterer mindre, men fedt kød og gerne fede mælkeprodukter. Martina Johansson, der er uddannet civilingeniør, viser med sin egen krop, hvordan kost og motion kan målrettes fuldstændigt. Dette opnås ved ind imellem at gå på højfedtdiæt og komme i perfekt ketose, dvs. man opnår den optimale fedtforbrænding. Alle gængse kostråd vendes på hovedet, lightprodukter er bandlyst, ind med fedtet igen. Foruden en velunderbygget gennemgang af teorierne bag LCHF indeholder bogen også et træningsprogram.

Her ligger stor teoretisk viden og egen afprøvning bag. Man skal være interesseret i at fordybe sig i emnet og ikke bare en hurtig kur.

Der er udkommet adskillige bøger om LCHF-principperne, fx Ned i vægt med LCHFDen letteste vej til LCHF kuren og Den letteste vej til LCHF kuren. Begge indeholder hovedsageligt opskrifter og mindre teori end Martinas bog, der desuden indeholder et træningsprogramDer er udkommet adskillige bøger om LCHF-principperne, fx Ned i vægt med LCHF og . Begge indeholder hovedsageligt opskrifter og mindre teori end Martinas bog, der desuden indeholder et træningsprogram.