Bøger / faglitteratur

Leadership pipeline : styrk eksekveringsevnen og byg en talentfabrik


Beskrivelse


Om hvordan en organisation kan fokusere på udvikling af nye ledere. Præsentation af Leadership Pipeline- modellen, der hjælper til at udvælge, udvikle og evaluere ledere på alle niveauer, således at ledelseskraften ikke slipper op.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. jan. 2015

af

af

Jytte Bræmer

d. 28. jan. 2015

Model for lederudvikling henvendt til ledere og konsulenter.

Behovet for kompetente ledere bevirker, at man som leder er nødt til at se indad i organisationen og se det uudnyttede lederpotentiale her. Det stiller krav til HR-funktionen i virksomheden, og her kan modellen med fordel anvendes. Forfatterne tegner en ledelsespipeline, hvor de identificerer de kritiske karriereskift i organisationen. Der findes 6 såkaldte ledelsespassager, og bogen gennemgår hver enkelt af dem og illustrerer de færdigheder og værdier, der er nødvendige for at håndtere de forskellige overgange. Det er fx fra medarbejder til leder af medarbejdere eller fra at være ledere af medarbejdere til at være leder af ledere. Modellen kan også være brugbar til at løse problemer i transitionen og diagnosticere problemerne, hvis man som leder eller HR- konsulent kan se, at det ikke fungerer. Der er små cases til at illustrere modellen, ligesom der er FAQ'er med besvarelser med baggrund i praksis.

Bogen virker brugbar til at blive bevidst om de svære forhold ved medarbejderes karriereskift i organisationen, og selvom den er amerikansk af oprindelse, kan den sagtens bruges i en dansk sammenhæng. Der omtales en tidligere udgave i forordet, men det henviser til den amerikanske udgave. Man har oversat forordet ukritisk og set bort fra, at dette er den første danske udgave.

Leadership pipeline i den offentlige sektor om samme model har fokus på det offentlige.


Berlingske tidende

d. 22. feb. 2015

af

af

Markus Bjørn Kraft

d. 22. feb. 2015


Danske kommuner

Årg. 46, nr. 17 (2015)

af

af

Jesper Holm

Årg. 46, nr. 17 (2015)


Jyllands-posten

d. 1. mar. 2015

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 1. mar. 2015


Børsen

d. 25. mar. 2015

af

af

Henrik Ørholst

d. 25. mar. 2015