Bøger / faglitteratur

Lean innovation : hurtigt fra viden til værdi


Beskrivelse


Om hvordan lean kan gøre virksomhedens innovationsarbejde og de innovative processer til den vigtigste stragtegiske kompetence. En række metoder og principper for lederskab i innovationsarbejdet præsenteres.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. okt. 2009

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 2. okt. 2009

Målgruppen er ledere af virksomheder, der arbejder med innovation, oplagt også for de ledere som allerede bruger ledelses-værktøjet lean. Til opgavebrug fra mindst godt handelsskoleniveau, og mest til videregående studier.

De 2 forfattere som er teoretisk velfunderede og som begge har arbejdet med ledelse af netop lean innovations-projekter, skriver her en interessant managementbog, der viser, hvordan man bruger ledelses-udviklings-værktøjet lean også i en given virksomheds innovationsarbejde. Man skulle måske umiddelbart tro at lean og innovation er uforligelige størrelser, ligesom der måske umiddelbart er en modsætning mellem det at være kreativ, innovation, og det at skabe resultater gennem effektivitet, fx gennem brugen af lean. Bogen er i 3 dele. Første del introducerer begreberne lean og innovation og redegør for, hvad man som virksomhed får ud af at effektivisere også innovationsarbejdet. Anden del beskriver lean innovation konkretiseret med cases bl.a. fra Ecco og Coloplast. Del 3 redegør for, hvordan man får succes med at implementere lean innovation.

Der findes flere bøger om lean og andre bøger om innovation. Men denne er første egentlige bog på dansk om lean innovation.

Interessant og velskrevet managementbog, der introducerer lean innovation på dansk, velkrydret med praktiske cases fra danske virksomheder.


Berlingske nyhedsmagasin

2009, nr. 30

af

af

Leif Bergmann

2009, nr. 30


Arbejdsmiljø

Årg. 25 nr. 11 (2009)

af

Årg. 25 nr. 11 (2009)