Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Lede liv


Beskrivelse


At være 19 år og skulle slås med bulimi er hårdt, giver syge tanker og mange nedture.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. mar. 2011

af

af

Boy Olesen

d. 17. mar. 2011

Bøgerne henvender sig til unge fra ca. 6.-7. kl. og opefter, altså ca. fra 13-14 år. Sproget henvender sig fortrinsvis til de i målgruppen, der kæmper lidt med læsningen, men som gerne vil have et alderssvarende indhold. Bøgerne er velegnet til selvlæsning.

Fire flotte bøger, der layout- og udstyrsmæssigt ikke lader noget tilbage. Illustrationerne, som har en original streg, passer godt til bøgernes indhold. Sproget er enkelt bygget op, uden alt for svære ord og sætningskonstruktioner. Astas kærlighed til sin mormor, danner rammen om den første bog. Asta skal sige et sidste farvel. Den unge 19-årige pige der kæmper mod bulimi, mod det at overspise, føle fortabelsen, leden og afmagten men også mærke nærheden fra de nærmeste. 9 år gammel, slår på alt der kan bruges som tromme, er vild med rytmer og musik, dette er omdrejningspunktet i den tredje bog, hvor man kommer til at forstå hvorfor han bliver kaldt "Stikken". Sadeq kommer i en modtageklasse, da hans familie er kommet til Danmark fra Afghanistan som flygtninge. Fire forskellige temaer danner grundlaget for bøgerne: Flygtning i Danmark, bulimi, døden, forfølgelse af sin musikalske drøm.

Bøgerne kan sammenlignes med flere af Specialpædagogisk Forlags titler i ungeserien fx Den store chance, Farlig fest, Barcelona må vente.

Godt udspil til målgruppen, flotte bøger, gode historier. Ingen tvivl om at bøgerne vil blive taget godt imod.