Bøger / faglitteratur

Ledelse i krisetider : hvordan man gør det rigtige i en turbulent tid


Beskrivelse


"Hvad skal ledere gøre, som i hele deres ledelsesliv har været fokuseret på vækst? Nu er de tvunget til at ændre fokus, så likviditeten fremover konstant skal være for øje i alle de mange og store ændringer virksomheder vil gennemgå i krisetiderne. Den anerkendte, internationale ledelsesguru Ram Charan giver præcise og konkrete råd om, hvordan virksomheder kan komme sikkert gennem en krise. Det sker i bogen Ledelse i krisetider - Hvordan man gør det rigtige i en turbulent tid. Charans slogan er ”Spring ud i det og dyk ned i detaljerne”. Han fortæller, hvordan vi skal håndtere et faldende marked, faldende omsætning og generel usikkerhed. Ledere kan begynde at arbejde med Charans enkle og effektive råd nu og her: Fx basale råd som Pas på cash flowet, og brug penge med omtanke”.Ledere skal bruge deres grundlæggende viden om virksomheden til at udvikle den og komme videre. Kundeforståelsen skal stadig optimeres og være endnu bedre. Prissætning og omkostninger skal revurderes. Og sidst men ikke mindst er strategiske omkostningsreduktioner nødvendige. Bogen er kort og uden omsvøb. I 1. kapitel forklarer Ram Charan , hvordan krisen påvirker virksomheden og i de 8 efterfølgende kapitler gennemgår han lederfunktionerne, og hvad deres rolle kræver for at få virksomheden sikkert og styrket gennem krisen. Ram Charan når hele virksomheden rundt i de 8 kapitler: Adm.dir/afdelings- og landechefer, salg og marketing, økonomichefen, driften, forskning og udvikling, forsyningskæden, stabsfunktioner og bestyrelsen. Han præciserer, hvor de enkelte ledelseslag skal holde fokus i forhold til krisen, og giver gode råd til krisestyring. Hans positive pointe er, at vi i tider med tumultagtige forandringer selvfølgelig lever med frygten for at gå til grunde som virksomhed, men også har muligheder for at udvikle os og vokse.".

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. maj 2009

af

af

Jytte Bræmer

d. 18. maj 2009

Henvender sig til ledere i private virksomheder.

De fleste virksomheder står overfor store udfordringer lige nu, og forlagene der udgiver ledelseslitteratur reagerer prompte. Her er en af de første bøger om, hvordan man som leder håndterer krisen. Bogen giver anbefalinger til, hvor man som leder skal have særligt fokus, når krisen kradser. Det er vigtigt selv at have stor fokus på de interne fronter, selv at have fingrene nede i mulden, være synlig i virksomheden, være ærlig og direkte i sin kommunikation samtidig med, at man inspirerer til optimisme og kampgejst. Bogen har imidlertid sit fokus på økonomien. Likviditeten skal sikres, nøglepræstationsindikatorerne skal følge hyppigere end sædvanligt, og man skal se kritisk på ledelsesstrukturen og - gruppen. Bogens anbefalinger går på det generelle plan, og de er ikke særligt præcise, så man kan ikke kalde det en håndbog, snarere en bog, der ønsker at påvirke lederens bevidsthed om prioriteringerne i en svær tid. Forfatteren er en amerikansk ledelsesekspert.

Lige samtidigt udkommer der en bog af Dion Sørensen: Kriseledelse i Børsens serie Kort til viden. Den har imidlertid mere fokus på HR-aspektet i det at lede virksomheden gennem krisen.

Bog med generelle anbefalinger om det at lede en virksomhed i en kriseperiode.


C3

Årg. 56, nr. 5 (2009)

af

af

Flemming Poulfelt

Årg. 56, nr. 5 (2009)


Jyllands-posten

d. 28. juni 2009

af

af

Henrik Ørholst

d. 28. juni 2009


Børsen

d. 19. juni 2009

af

af

Steen Hildebrandt

d. 19. juni 2009