Bøger / faglitteratur

Ledelse med følelsesmæssig intelligens : udvalgte tekster


Beskrivelse


Den følelsesmæssigt intelligente leder er en socialt intelligent leder, som forstår, hvad der driver den enkelte medarbejder. Og erfaringer viser, at den følelsesmæssigt kompetente leder har lettere ved at opnå succes og nå sine mål, fordi medarbejderne føler sig set og hørt. Følelsesmæssig intelligens i ledelse hjælper til at skabe et positivt arbejdsmiljø baseret på åbenhed og tolerance. Et miljø, hvor kritik gives på en kompetent måde og med plads til humor. Lederen, der arbejder med og øger sin følelsesmæssige intelligens, kan samle medarbejderne og vise en klar retning for de ansatte og for virksomheden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. maj 2014

af

af

Alma Lind Jensen

d. 9. maj 2014

2 små bøger om videreudviklingen af begrebet følelsesmæssig intelligens, hvoraf den ene først og fremmest er henvendt til ledere, mens den anden er bredt henvendt til alle, der interesserer sig for emnet og måske især de, der interesserer sig for hjernefunktioner.

I Hjernen og den følelsesmæssige intelligens forklarer Daniel Goleman, psykolog og journalist ved New York Times, hvor den følelsesmæssige intelligens sidder i hjernen, og hvordan man ved at forstå hjerneprocesserne, kan højne sin følelsesmæssige intelligens. Et spændende begreb er hjernens etiske radar, der via sit netværk og kredsløb kan optimere vores kreativitet og motivation. Alt dette kan bruges af den følelsesmæssigt intelligente leder til at opnå succes og nå sine mål gennem medarbejderne. Dette emnet for den anden titel Ledelse med følelsesmæssig intelligens, som består af en række udvalgte tekster fra Golemans mangeårige produktion. Følelsesmæssig intelligens medfører social intelligens, som er et særdeles kraftfuldt virkemiddel i at skabe en dynamisk arbejdsplads.

De 2 titler bygger videre på forfatterens Følelsernes intelligens, Social intelligens og Følelsernes intelligens på arbejdspladsen.

Et par små, overskuelige titler fra Daniel Goleman, hvor han opdaterer sin forskning omkring følelsesmæssig intelligens, og hvordan den med fordel kan anvendes i ledelsesøjemed.