Bøger / faglitteratur

Ledelse og medarbejdere : samarbejdets psykologi


Beskrivelse


Gennemgang af relationerne mellem ledere og deres medarbejdere ved en række af de psykologiske faktorer, der spiller ind i moderne ledelse og organisationsudvikling.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. sep. 2008

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 18. sep. 2008

Denne bog om relationerne mellem ledere og deres medarbejdere gennemgår i fire overordnede afsnit: "Medarbejderen i fællesskabet", "Gruppeprocesser", "Ledelse" og "Lederens personlighed" en række af de psykologiske faktorer, der spiller ind i moderne ledelse og organisationsudvikling. Bogen henvender sig primært til ledere, der enten følger et forløb, eller som ved selvstudium ønsker at skabe en dybere indsigt i deres egen rolle og det samspil, de har med deres ansatte.

Jacob Alsted og Ditte Haslund er konsulenter med eget konsulentfirma som udover egentlige konsulentopgaver også foretager egen forskning, og det mærker man. Det er ikke en bog, der præsenterer nemme løsninger, eller kommer med enkle svar. Den viden vi har om organisationer og menneskers arbejde, samarbejde og professionelle relationer præsenteres og diskuteres bredt. Sproget er direkte, og forfatterne hjælper forståelsen ved eksempler og ved kort at redegøre for deres hovedteser i forbindelse med hvert afsnit. Litteraturlisten giver mulighed for videre forfølgelse af enkelte spørgsmål, og stikordsregisteret hjælper til at finde rundt.

Denne bredt anlagte bog om samarbejde og ledelse placerer sig i den bedste ende af de mange ledelsesbøger, der både kan fungere som lærebog og til egne studier.

Grundig og velskrevet ledelsesbog, der henvender sig bredt til ledere, der vil sikre sig en dybere forståelse for deres rolle i samspillet med medarbejderne.


Sygeplejersken

Årg. 109, nr. 2 (2009)

af

af

Gitte Lindermann

Årg. 109, nr. 2 (2009)


Projektledelse

2009, nr. 1

af

af

Finn Svenning

2009, nr. 1