Bøger / faglitteratur

Ledelse og stress


Beskrivelse


Præsentation af stressbarometer og af forfatterens erfaringer med et måleredskab for stress. Hvordan virksomhedens ledelse kan håndtere og forebygge stress på arbejdspladsen.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Jytte Bræmer

2007

For travle virksomhedsledere, der har brug for korte konkrete råd om, hvordan man håndterer stress. Behandler ikke emnet grundigt nok til, at den egner sig til efteruddannelsesforløb og lignende.

Forfatteren, der er free-lancejournalist har tidligere skrevet bøger om stress. Bogen giver et bud på, hvad stress er, hvorfor det opstår, hvilke forholdsregler, der er vigtige at tage og gode råd til, hvordan det opdages og forebygges. Den fortløbende tekst er lidt overfladisk i tilgangen til emnet, og den krydres med små bokse med bl.a. citater fra psykologer samt korte cases, som alle er nogle, der tidligere har været bragt i dagblade. Hvert afsnit afsluttes med "10 gode råd om....". En kort opsamling af indholdet i punktform. Samlet set lidt ustruktureret i opbygningen.

Markedet bugner af bøger om stress. Denne føjer ingen ny viden om emnet, så anskaffelsen må bero på efterspørgsel om yderligere titler om emnet. Forfatteren har tidligere skrevet Ledelse uden stress, 2. udg. 2004 og Effektiv uden stress, 2003, som begge indholds- og formmæssigt minder om denne.

Kort, lidt overfladisk gennemgang af emnet stress, henvendt til ledere, der har brug kort at få overblik over problemstillinger og symptomer.


Jyllands-posten

d. 24. okt. 2007

af

af

Henrik Ørholst

d. 24. okt. 2007


Arbejdsmiljø

Årg. 23 nr. 11 (2007)

af

af

Trine Wiese

Årg. 23 nr. 11 (2007)