Bøger / faglitteratur

Ledelse på jydsk


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. okt. 2012

af

af

Jytte Bræmer

d. 19. okt. 2012

For ledere.

Når forfatteren som udgangspunkt for bogen tager afstand til "den megen varme luft" i ledelseslitteraturbranchen og lægger op til et opgør med det, så stiller det meget høje krav til forfatterens eget tankegods og gode råd til ledere. Titlen indikerer "ikke så meget snak og pjat", og hendes guidelines til lederne er "vær flittig, styr dine følelser, vær lydhør, men kald en skovl for en skovl, brug medarbejderne som ambassadører for virksomheden, hold uenighed i ledergruppen inden for lukkede døre, keep it simple og forfald ikke til alverdens nye koncepter, vis tvivl som leder og fortab dig ikke i alverdens måleredskaber". Bogen er et forfriskende pust fra en forfatter, der er erhvervsjournalist og selv har været leder. Ikke meget nyt, når man går til materien, men en pragmatisk og håndfast måde at anskue ledelseshåndværket på. En meget sjov og lille tankevækkende bog, der dog ikke på nogen måde vil revolutionere "varmluftbranchen".

Forfatteren har tidligere skrevet Den lykkelige leder : inspiration til et harmonisk liv med ledelse, 2010, som indeholder ledelsesråd til den nye leder, hvilket den aktuelle bog også kunne anvendes til.

En bog om ledelse, der ønsker at lægge afstand til den megen ledelseslitteratur og -teori, der allerede findes, og ønsker at komme med simple og håndfaste råd.


Danske kommuner

Årg. 44, nr. 2 (2013)

af

af

jTom Ekeroth

Årg. 44, nr. 2 (2013)


Arbejdsmiljø

Årg. 28 nr. 12 (2012)

af

af

Niels Erik Karkov

Årg. 28 nr. 12 (2012)