Bøger / faglitteratur

Ledelse : erfaringer fra mit liv og mine år i Manchester United


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. feb. 2016

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 1. feb. 2016

Inspirerende bog om ledelse, hvor Alex Ferguson, mangeårige succesfulde og karismatiske træner af fodboldklubben Manchester United, fortæller om sine erfaringer som leder. En bog for fodboldfans og for ledere som søger inspiration.

"Mit job var at få alle til at forstå, at det umulige var muligt. Det er forskellen mellem ledelse og management." Sådan fortæller Alex Ferguson (f. 1941) i sin bog, hvor han formidler sine erfaringer om ledelse i samarbejde med Michael Moritz. Nøgleord for hans ledelse og ledelsesstil er på den ene side "Disciplin", "Kontrol", "Teamwork" og "Motivation" og på den anden side: "Delegering", "Dataanalyse" og "Håndtering af fiasko". I 2013 stoppede Ferguson som træner for Manchester United. Han er nu direktør for klubben og stipendiat ved Harvard Business School. Hans medforfatter Michael Moritz arbejder for kapitalfonden Sequoia Capital i Silicon Valley. Han har bl.a. siddet i bestyrelsen for Google, Paypal og LinkedIn.

Velskrevet og interessant bog med ledelseserfaringer fra fodboldens verden som helt sikkert virker inspirerende for alle som arbejder med ledelse. Sympatisk at første kapitel har overskriften "At blive sig selv" og nøgleordene "lytte, observere og læse".

Andre bøger med ledelsesinspiration fra sportens verden er fx Ulrik Wilbeks Gå forrestDet er ikke held det heleSportens største ledere og Det er ikke held det hele. Om Alex Ferguson også i Sportens største ledereAndre bøger med ledelsesinspiration fra sportens verden er fx Ulrik Wilbeks Gå forrest og . Om Alex Ferguson også i Sportens største ledereAndre bøger med ledelsesinspiration fra sportens verden er fx Ulrik Wilbeks Gå forrest og Det er ikke held det hele. Om Alex Ferguson også i .