Bøger / faglitteratur

Ledere af læring : hvordan ledere i forvaltning, skole og klasseværelse fremmer elevernes læring


Beskrivelse


[Bogen] er en forskningsbaseret og praktisk indføring i professionelle læringsfællesskaber (PLF) og i læringsledelse på alle niveauer i skolesystemet. Bogen giver konkrete bud på, hvordan læringsledelse kan udfoldes i skoleforvaltningen, i den enkelte skoles ledelse, i lærerteam og i klassen med den enkelte lærer som læringsleder - det vil sige som leder af elevernes læring. [Forlagets note].

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. aug. 2015

af

af

Boy Olesen

d. 11. aug. 2015

Lærere og ledere på såvel forvaltningsniveau, i grundskolen og på ungdomsuddannelserne vil i denne bog finde mange gode bud på hvordan vi kan fremme elevernes læring.

Læreren er blevet læringsleder, og det er ikke længere et spørgsmål om man har nået sit stof, men derimod afgørende at spørge om eleverne lærte det de skulle. Skolelederen er leder af lærernes læreprocesser, og lærerne er ledere af elevernes læreprocesser, og på den måde foregår der læringsledelse på alle niveauer. Der findes ikke et enkelt menneske, som alene kan bringe grundlæggende ændringer i en organisation. Lederskab handler om at påvirke andre, og læringsledelse kræver en kollektiv indsats. Der er kapitler der fx omhandler: Sikring af effektiv undervisning, løbende monitorering af elevernes læring, at reagere, når eleverne ikke lærer og forvaltningens rolle som støtte for de professionelle læringsfællesskaber.

En god relevant bog i disse tider, hvor implementeringen af skolereformens indhold omkring læringsmål og bevægelsen fra undervisning til læring, er på sit højeste. Titlens undertitel, "Hvordan ledere i forvaltning, skole og klasseværelse fremmer elevernes læring" er meget sigende for bogens indhold.

Kan sammenlignes med LØFT for ledere, der dog ikke direkte henvender sig ledere i skolen, men mere til ledelse generelt.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 22. okt. 2015

af

af

Christina Hostrup

d. 22. okt. 2015