Bøger / faglitteratur til børn / øvelser

Leg din hund lydig : sjove tricks og nyttig opførsel for hunde


Beskrivelse


Lydighedsøvelser af forskellig sværhedsgrad, som børn i alle aldre kan bruge sammen med deres hund - for eksempel "find en godbid", "grib en godbid", "gå pænt ved siden af mig", "hop op på noget", men også mere krævende øvelser som zig-zag og kravleøvelser.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. okt. 2009

af

af

Ulla Møller

d. 2. okt. 2009

For familier med børn i alderen 6-13 år - og hund.

Dyrefotografen Pernille Westh er forfatter til flere billedbøger og til Håndbogen for hundeejere, 2001. I denne nye bog præsenterer hun i tekst og billeder 10 søde unger i alderen 3-13 år og deres lige så søde hunde af forskellig race i alderen 1 1/2-9 år. Gennem leg træner børnene deres hunde, der både lærer, hvad enhver velopdragen hund bør kunne som fx "sit", "dæk", "på plads" m.m. og sjove tricks som "lig død", "vinke" og at finde en godbid under en kop. I det hele taget spiller godbidder og ros en væsentlig rolle for træningen. Et mantra, der gentages på hver side er: "husk at rose hunden, når den gør, som du gerne vil have". Hver øvelse er markeret med fra en til tre hundepoter efter sværhedsgrad og er illustreret med mange små fotografier af barn og hund i gang med at gennemføre øvelsen. Ligesom billederne er teksten instruktiv, og den er holdt i et enkelt sprog, som er let for børnene at læse og forstå. Bogen slutter med et kort afsnit om udstillingstræning.

En anden lettilgængelig bog om træning af familiehunden er Hundetræning : få en velopdragen hund, 2004. I 1997 udkom Min første hundebog af en af hundedressurens guruer, Roger Abrantes. Begge disse bøger kommer mere rundt om hundens psykologi end denne.

En sjov og instruktiv bog, der lærer børnene at arbejde med deres hunde til glæde for både dem selv og hundene. Til nogle af øvelserne vil det nok være nødvendigt med lidt voksenhjælp undervejs.


Bibliotekernes vurdering

d. 23. mar. 2017

af

af

Lars Larsen

d. 23. mar. 2017

En bog om at træne sin hund til børn fra 9 til 12 år. Velegnet til oplæsning fra 6 år.

En bog fuld af øvelser i, hvad enhver velopdragen hund bør kunne, fx "sit", "dæk", "på plads". Herudover er der øvelser i at hente og søge efter ting, i at springe og kravle, og i at rulle rundt m.m. Til sidst et par cirkus-tricks: "Hulahop", "Give me five" og "dans". Hver øvelse er markeret med en til tre hundepoter efter sværhedsgrad og øvelserne bliver nøje beskrevet i tekst og små og store fotos af hund og barn i aktion. Bogen indledes med en præsentation af børn og hunde samt nogle gode råd til at komme i gang med træningen. Den slutter med et kort afsnit om udstillingstræning.

Bogen er et uændret genoptryk af Leg din hund lydig fra 2009. Den giver stadig gode anvisninger i både tekst og fotos, og indeholder nyttige og sjove øvelser. Til nogle af dem vil der nok være brug for lidt voksenhjælp.

En guide til hundens bedste venPasning af hunde og hvalpe giver også gode råd og trin-for-trin-vejledninger. Pasning af hunde og hvalpe handler også lidt om træning, men mest om pleje og pasningEn guide til hundens bedste ven giver også gode råd og trin-for-trin-vejledninger. handler også lidt om træning, men mest om pleje og pasning.