Bøger / skønlitteratur / digte

Leg for vestenvinden : digte om tid og steder


Beskrivelse


Digte om et menneskes oplevelse af tid og steder.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. nov. 2016

af

af

Thomas Olesen

d. 2. nov. 2016

Fine, poetiske prosatekster om tid og steder. Anbefales til læsere, som holder af erindringslitteratur.

25 korte prosatekster, alle betitlet med et stednavn. Om et jeg, som rejser rundt til steder, der rummer erindringer om tidligere oplevelser. Erindringerne tager afsæt i stedets specificitet, fx Skive, Brande og omegn, men vikler sig herefter ud i en subjektiv tankestrøm, hvor det steds- og tidsmæssigt specifikke kobles med private erindringer, fx som i teksten "Stanghede": "Jeg går tur på heden, en kile af fortid ligger over landskabet. Jeg husker hans hvide skjorte, korte lyse hår, en kærlighed til filosofien i de blå øjne.".

Det er interessant at følge det poetiske oprydningsarbejde i sindets virvar af sanseindtryk fra særlige steder og særlige tider, men lige så interessant at se, hvordan beskrivelser af natur og sted er forbundet med jegets indre verden. Sproget sprudler glimtvis og der dukker flotte sætninger op, men til tider er det vanskeligt at følge tekstens pludselige skift mellem forskellige scener og situationer, selvom det givetvis er del af tekstens pointe.

Teksten indledes med et citat af Inger Christensen fra "Brev i april", som emnemæssigt kredser om det samme som Fly. Der kan også henvises til Josefine Klougart, som arbejder med de subjektive koblinger mellem tid og sted i Stigninger og fald. For en lidt anden vinkel på forholdet mellem subjekt og natur kan henvises til tekster af Eske K. Mahtiesen.


litteratursiden.dk

d. 2. jan. 2017

af

af

Daniel Boysen

d. 2. jan. 2017

De fine prosadigte om tiden og steders flygtighed skaber en særlig stemning og et intimt rum mellem ordene og læseren. ’Leg for vestenvinden’ bevæger sig dialektisk mellem de nære og fjerne steder i e...Informationer og udgaver