Bøger / faglitteratur

Leg så benene vokser : legebog for vuggestuebørn


Beskrivelse


En beskrivelse af 66 lege for børn i alderen 0-3 år i kategorierne: startlege, lege med bevægelsesvariationer, remser og sanglege, fange- og gemmelege, opgave- og orienteringslege, fantasilege, vilde lege, voksen-barn-lege, rekvisitlege, bevægelsesbaner samt massage og afspænding.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. okt. 2011

af

af

Pia Petersen

d. 27. okt. 2011

Bogens primære målgruppe er personale i vuggestuer. Sekundært for forældre, dagplejere, gymnastik- og idrætsinstruktører der har at gøre med 1-3-årige. Let at gå til for både rutinerede og begyndere ift. at arrangere lege for børn.

Legebogen indeholder beskrivelser af 66 lege fordelt på 11 kategorier. Kategorierne er startlege, lege med bevægelsesvariationer, remser og sanglege, fange- og gemmelege, opgave- og orienteringslege, fantasilege, vilde lege, voksen-barn-lege, rekvisitlege, bevægelsesbaner samt massage og afspænding. Der er en god indføring til de forskellige lege og også gode idéer til videreudvikling af legene. Sproget er dagligdags og nemt at læse og forstå. Bogen er opdelt i tre dele; en indledning/introduktion, beskrivelserne af legene og til sidst en teoretisk/praktisk del om leg og bevægelse i vuggestuen. Kan bruges uden at læse fra den ene ende til den anden. Fin indholdsfortegnelse og fint register. Forfatterne er begge uddannet cand.scient. i idræt og er tilknyttet DGI-Storkøbenhavns Bevægelseskorps. Derudover er den ene uddannet lærer og arbejder som idrætslærer, og den anden er ansat på tredje år i en idrætsvuggestue.

Ligner forfatternes Leg så hjernerne banker, 2009, der dog handler om de 3-6-årige. Om vuggestuebørnene er der udkommet Styrk dit barns motorik - 1-3 år (2011), der dog kun er på 40 sider mod dennes 209.

Legebog kvalitetsmæssigt i den rigtig gode ende. Kan bruges af forældre, frivillige og professionelle i relation til de 1-3-årige.