Bøger / faglitteratur

Leg så hjernerne banker : legebog for børnehavebørn


Beskrivelse


En beskrivelse af 80 lege for børn i alderen 3-6 år i kategorierne: Fange og løbelege, samarbejdslege, gemme- og orienteringslege, remser og sanglege, fantasi, drama og dans, kamp- og styrkelege, lege med rekvisitter, massage og afspænding.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. sep. 2009

af

af

Lars Aagaard

d. 9. sep. 2009

Bogen falder lige ind i børnehavernes arbejde med at udvikle det hele barn. Målgruppen er de 3-6- årige, og den er tillige anvendelig i andre gruppesammenhænge. De der skal planlægge og evaluere pædagogiske forløb får her en masse formuleringer og problemstillinger serveret, klar til brug.

Beskrivelse af 80 lege, inddelt i ni kategorier, fange- og løbelege, samarbejdslege, gemme- og orienteringslege, remser og sanglege, fantasi, drama og dans, kamp- og styrkelege, lege med rekvisitter, massage og afspænding. Legene er indsamlet og udviklet i et samarbejde mellem Københavns Kommune og DGI. Et teoretisk afsnit sætter legene i sammenhæng med de pædagogiske udviklingsplaner. Bogen er yderst praktisk udformet og let at arbejde med. Alle beskrivelserne omfatter angivelse af det optimale antal børn, legens sværhedsgrad, intensitet på en skala fra 1 til 4, nødvendige fysiske rammer, rekvisitter, varianter særlige forhold. Der er sort-hvide fotos og enkelte stregtegninger. Det teoretiske afsnit sætter leg i relation til den sansemotoriske udvikling, inspiration til at komme i gang og legens integration i læreplanerne. Med litteraturhenvisninger, musikhenvisninger og webadresser. Alfabetisk register over legene.

Der er mange legebøger, denne er lige som litteraturlistens øvrige bøger specifikt målrettet arbejdet med udvikling af børnenes sansemotoriske udvikling.

Pletskud af en legebog, som forhåbentlig suser lige ind i daginstitutionerne og overalt hvor børnehavebørn er samlet.