Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Legend


Beskrivelse


I Republikken Amerika kæmper stjernesoldaten June og sabotøren Day på hver sin side. Day mistænkes for mordet på Junes bror og June vil have hævn. Men måske er tingene ikke som de tror?

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. jan. 2015

af

af

Merete Trap

d. 9. jan. 2015

Stjernesoldaten og sabotøren mødes, to indædte modstandere. Men hvad nu, hvis der opstår sympati og kærlighed, istedet for had, de to imellem? 1. del af ny, hæsblæsende science fiction/spændings trilogi for unge fra ca. 13 år.

I en nær fremtid, i Republikken Amerika. Landet er delt op i Republikken og Kolonierne. June er Republikkens vidunderbarn, mens Day er den mest eftersøgte og forhadte forbryder og deres veje er ikke bestemt til at skulle krydses. Men da Day mistænkes for mordet på Junes bror, sker der en uventet drejning. June vil hævne sin brors død, mens Day er desperat efter at skaffe et serum imod den pest som hærger i slummen. Efterhånden som June og Day zoomer ind på hinanden, opdager de uventede sider af hinanden, og indser at de måske kæmper mod den samme fjende. Men hvem er fjenden? Sidst i bogen er en forsmag på seriens 2. del.

En spændende og velskrevet bog, som fanger læserens interesse fra første side. Kombinationen af fremtids/dystopi/kærlighedshistorie fungerer godt, og der er guf for både piger og drenge.

Det er oplagt at sammenligne med serier som "The hunger games", Divergent. [Bind] 1 og Maze runner - labyrinten. Spændende ungdomsserier der foregår i en nært forestående fremtid, hvor stærke, unge mennesker kæmper mod en ond samfundsstrukturDivergent. Bind 1 : AfvigerenMaze runner - LabyrintenDet er oplagt at sammenligne med serier som "The hunger games", Divergent. [Bind] 1 og Maze runner - labyrinten. Spændende ungdomsserier der foregår i en nært forestående fremtid, hvor stærke, unge mennesker kæmper mod en ond samfundsstruktur.


Weekendavisen

d. 30. jan. 2015

af

af

Damian Arguimbau

d. 30. jan. 2015


Børn & bøger

Årg. 68, nr. 3 (2015)

af

af

Kent Poulsen

Årg. 68, nr. 3 (2015)