Bøger / faglitteratur til børn

Legende let : sådan vil børn elske at lære


Beskrivelse


125 lærerige lege for de 4-10 årige, som lærer børn dansk, matematik eller natur og teknik. Med symboler og faktabokse, der uddyber hvad man lærer i den enkelte leg.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. sep. 2010

af

af

Henriette Elkjær Smedebøl

d. 23. sep. 2010

For forældre med børn på 4-10 år og evt. personer der arbejder med børn. Bogen skal formidles til forældre - både sammen med andre bøger om lege, men også sammen med bøger fra gruppe 13.43.

Indledningsvis forklares hvorfor det er vigtigt at lege og motivere sine børn med ros. Herefter forklares de faglige områder som legene stimulerer under hovedkategorierne dansk, naturvidenskab og personlige kompetencer. Legene er inddelt efter hvor man skal lege, fx i køkkenet eller bilen. Beskrivelse af legen, symbol for fagligt område (fx stavning, mængdeforståelse og samarbejde) og særlig info om faglig læring angives ved alle lege. Meget tiltalende med farverige illustrationer på alle sider, og på trods af den meget faglige indledning er den overskuelig og nem at forstå. Mange lege er velkendte, men der er også nye, spændende lege. Bagerst et indeks inddelt efter fagligt område som især vil være gavnligt for forældre, der gerne vil stimulere et bestemt "hængeparti" hos deres barn. Det eneste jeg savner er en vejledende aldersangivelse ved legene, da der er stor forskel på formåen hos en 4-årig og en 10-årig. Begge forfattere er læreruddannede.

Børn og klogskab - klog på 100 måder fra 2008 minder lidt om - dog er den omvendt, idet den tager udgangspunkt i kendte lege/situationer og forklarer hvad de stimulerer.

Tiltrækkende at se på og nem at følge. Jeg tror absolut at bogen vil finde lånere, da den er let at bruge og hurtigt kan give nogle succesoplevelser.