Bøger / faglitteratur

Legitim ledelse : om fokus, grænser og balancer


Beskrivelse


I Legitim ledelse beskriver Maja Loua Haslebo, hvordan ledelsesopgaven i dag omfatter stort set alt uden nævneværdige grænser og forbehold, og hvordan medarbejderpositionen tilsvarende er blevet svækket og indskrænket. Leder-medarbejder-relationen bør derfor kalibreres, så vi kan justere fokus og skærpe opmærksomheden på det, som begge parter i relationen er til for: den fælles kerneopgave. Legitim ledelse handler om at holde fokus, samle de mange forskellige bidrag, sætte grænser for, hvad ressourcerne skal bruges til, og skabe balancer i samspillet mellem organisationens medlemmer.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2017

af

af

Jytte Bræmer

d. 19. dec. 2017

Om det nødvendige fokus på kerneopgaven i en ofte meget kompleks ledelsesopgave. For studerende, konsulenter og den praktiserende leder.

Grundpræmissen for bogen er, at enhver arbejdsplads er sat i verden for at udføre en bestemt opgave. Det, der skal udrettes, er grunden til, at arbejdspladsen findes. Det er som leder vigtigt at have sig det for øje, når man leder sit personale, der ofte giver arbejdsmiljø og en nærværende og personligt interesseret leder førsteprioritet. Forfatteren arbejder ud fra en model indeholdende tre roller eller kommunikationsrum: faglighed, organisatorisk medlemskab og personlighed. Ofte vil leder og medarbejder vægte og tale ud fra forskellige rum. Bogen taler ud fra et socialkonstruktivistisk perspektiv, hvor det er det organisatoriske medlemskab, der har førsteprioritet, dernæst fagligheden og på en tredjeplads det personlige fokus. Modellen skitserer, hvordan man med det som pejlemærke kan tackle hverdagens konflikter, manglende udvikling i organisationen og meget andet på en konstruktiv måde, hvor nøgleord er fremtidige handlemuligheder og ikke fejlfinding.

Letlæst og fyldt med praksisnære eksempler, der gør den meget brugbar for ledere til at fokusere i en til tider konfliktfyldt hverdag, hvor mange forventninger og grundlæggende antagelser flyver gennem luften.

Ligger i forlængelse af forfatterens egne Organisatorisk medlemskabAnerkendende følgeskab og Anerkendende følgeskabLigger i forlængelse af forfatterens egne Organisatorisk medlemskab og .


Jyllands-posten

d. 21. juli 2018

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 21. juli 2018


Erhvervspsykologi

Vol. 16, nr. 3 (2018)

af

af

Line Pfeiffer Jørgensen Holter

Vol. 16, nr. 3 (2018)