Bøger / faglitteratur til børn

LEGO bogen


Beskrivelse


Om legoklodsernes og -firmaets historie og de mange forskellige legetemaer gennem tiden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. nov. 2010

af

af

Lars Larsen

d. 3. nov. 2010

Farvestrålende bladrebog for legoelskere. Henvendt til voksne, men kan også bruges til skoleopgaver og af legobyggere fra 11 år.

På 200 sider får vi historien om det lille snedkerværksted på falittens rand der udviklede sig til en global legetøjskoncern. De første 15 år lavede fabrikken trælegetøj, men så købte Ole Kirk Kristiansen en plastiksprøjtestøbemaskine i 1947, og i 1949 kom de første legoklodser af plastik. I 1957 udviklede Godtfred Kirk Kristiansen det ultimative koblingssystem og i 1958 blev legoklodsen patenteret. Historien bliver fortalt i kortfattet tekst og mange billeder af klodser, huse, figurer, køretøjer, robotter m.m. Det hele er ordnet i 5 kapitler af varierende længde: Historien, legetemaer, Lego på licens, Legoparkerne og Lego i andre sammenhænge: På film og spil, til undervisningsbrug, som nøgleringe osv. Bogen er underholdende, og den har et varieret og indbydende layout med tekst og billeder i tydelig sammenhæng. Flot hvidt omslag med farvestrålende klodser og en dækkende bagsidetekst.

Bortset fra en tysk bog Mach mehr aus Lego fra 1973 har jeg ikke kunnet finde nogen monografi om Lego.

En underholdende bladrebog om Legos udvikling fra snedkerværksted til global koncern. Kan bruges til opgaver, men er mest til hyggelæsning.