Bøger / faglitteratur til børn

Lego Filmen - et klodset eventyr : den ultimative guidebog


Beskrivelse


Har du set LEGO Filmen, så kan du her i bogen hilse på bygningsarbejderen Emmet igen. Læs om filmen og de forskellige figurer, Graffititøsen, Batman, Diktatoren, Mesterbyggerne og mange flere.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. feb. 2014

af

af

Bo Knudsen

d. 3. feb. 2014

Bog over den animerede spillefilm LEGO Filmen : et klodset eventyr. Bogen gengiver filmens handling og giver supplerende oplysninger. For de ca. 5-10-årige og deres forældre, især efter biografturen.

Bogen udkommer samtidig med den animerede spillefilm med Legofigurer, og illustrationerne er stills fra filmen. Den knytter sig tæt til filmen og gengiver handlingen og introducerer de forskellige figurer. Læseren får en overraskende historie om bygningsarbejderen Emmet, der bor i den regelrette Klodsby. Her foregår en modstandskamp mod byens diktator, og Emmet bliver en slags helt i oprøret. Humor, selvironi, samfundskritik og sprælsk fantasi kendetegner historien, der bygger på de utallige stop motion-film, som Lego-fans lægger ud på bl.a. Youtube. Bogen vil appellere til dem, der har set filmen, men kan læses af alle, der kender Lego. Her er inspiration til ny og mere fri brug af de populære klodser.

Bogen her bygger på en animationsfilm a la de tidligere fra Lego, fx Lego Batman - the movie. Men LEGO Filmen er bare noget mere sprælsk og flippet end de tidligere Lego-film. Forlaget er kendt for adskillige Lego-bøger, men ingen som denne.

En slags højtlæsningsbog, der kan bruges som et gensyn med filmen, men som også fungerer uden biograftur. Selvfølgelig er den én lang reklame for Lego, men ideen serveres dejligt ukommercielt med masser af humor, selvironi og fantasi.