Bøger / faglitteratur

Lego - globaliseringen af den gode idé


Beskrivelse


Historien om legetøjsvirksomheden Lego, om virksomhedens start og om udfordringerne undervejs, som nær havde betydet et økonomisk kollaps.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. okt. 2011

af

af

Jette Landberg

d. 14. okt. 2011

For ledere og andre med interesse i dansk virksomhedshistorie og ledelsessucceser.

Bøgerne om Lego og Novo Nordisk er de første i en serie på 12 med titlen Den danske ledelseskanon. Huset Mandag Morgen vil skildre de største ledelsesbedrifter i Danmark op gennem det 20.århundrede og ind i fremtiden. En række borgere og institutioner er kommet med forslag, og de 12 er endeligt udvalgt af bl.a professor Steen Hildebrandt og Kurt Klaudi Klausen. Foruden Novo og Lego vil det bl.a. være Jysk, Plejehjemmet Lotte og Roskilde Festival. De to første bøger beskriver virksomhedernes historie lige fra start, og gennem denne historie får man en idé om, hvad der virkede, og hvordan det ind imellem gik galt, og hvad man lærte af det på virksomheden. Foruden ledelsesvinklen er her også tale om et stykke interessant danmarkshistorie.

Industri, industri beskriver 25 virksomheder, bl.a. Novo, i perioden 1840-1970. Novo er iøvrigt emnet for to bøger om og af Mads Øvlisen, der var direktør for Novo 1981-2000. Senest er udkommet Heart core, 2011, der beskriver Øvlisens tanker om ledelse foruden portrættet af Kirsten Jacobsen. I kanonserien får vi hele historien om Novo og ligeledes Lego. Om Lego findes Lego bogen, 2010, der mere er en bladrebog for Lego-elskere end en ledelseskanon.

2 små bøger der giver en fint perspektiv på ledelse i praksis, og det at tage chancer og lære af fejlene. Serien på 12 bøger vil tilsammen udgøre et stykke danmarkshistorie og fremtidsperspektiv.