Bøger / faglitteratur til børn / idebøger

LEGO ideer : slip fantasien løs


Beskrivelse


Inspiration og tips til at skabe egne LEGO kreationer, for eksempel middelalderborge, intergalaktiske rumskibe, piratskibe og robotter.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. maj 2012

af

af

Henriette Elkjær Smedebøl

d. 10. maj 2012

Alle kan søge inspiration i bogen, men de fleste viste ideer er for svære for børn. Vil man forsøge at efterligne modellerne skal man være hardcore lego-fanatiker og eje en stor og varieret samling. Den engelske udgave var jule-top-sællert på Amazon, og den danske udgave vil ganske givet også sælge sig selv.

Indledning om forskellige klodser og brug af bogen. Også et kapitel med bygge-tip som dog er for overfladiske, fx "planlæg - eller lad være" og "vær kreativ". Indeholder seks kapitler med temaerne transport, bygninger, universet, gamle dage, eventyr og byg og behold. Hvert kapitel afsluttes med en præsentation af byggeren, alle mellem 18 og 52 år. De interviewes og der vises ill. af egne yndlingsmodeller. Bogen er meget farverig, ill. på alle sider, og typisk Dorling Kindersley opbygning med bokse og pile. Hardback-omslaget er tiltalende og skriger LEGO. Mit eksemplar har en bagperm som er kortere end papiret, hvilket er irriterende at røre ved. Forsøger at henvende sig til både børn og voksne, og skriver fx at man skal huske at man skal kunne lege med modellerne, mens de vitser der står i figurernes talebobler er rettet mod voksne. Indholdet er dog for svært for børn at efterligne - ingen konkrete byggevejledninger.

Lipkowitz har tidligere udgivet LEGO bogen som omhandler LEGO's historie og forskellige legetemaer gennem tiden. Desuden findes rigtig mange bøger med lego-tema fx Den store bog om LEGO Star Wars.

En flot bog som legebørn i alle aldre vil elske at kigge i.


Weekendavisen

d. 15. juni 2012

af

af

Emil Blichfeldt

d. 15. juni 2012