Bøger / faglitteratur til børn / idebøger

LEGO legebog : ideer der bringer dine klodser til live


Beskrivelse


Inspiration og tips til at skabe egne LEGO kreationer, for eksempel middelalderborge, intergalaktiske rumskibe, piratskibe og robotter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. nov. 2013

af

af

Torben Wilhelmsen

d. 11. nov. 2013

LEGO-inspirationsbog for LEGO-fans i alle aldre. Bogens modeller er dog generelt for svære for de fleste børn, og de kræver desuden en stor klodssamling.

I 2012 udkom LEGO ideer af samme forfatter, og nærværende bog er sat op efter nogenlunde samme koncept. Indledningsvis præsenteres vi for bogens opbygning og nogle af dens mange indholdsmæssigt forskellige tekstbokse. Bogen er inddelt i (lege)temaerne: Der var engang, En lille verden, Helt vildt, Gys, gru og uhygge og Glade feriehilsner. Til hvert afsnit er knyttet en "bygger", som præsenteres sammen med indholdsfortegnelsen. Bogen er sat op på en måde, som er typiske for det engelske forlag Dorling Kindersleys bøger, med en kort brødtekst og en masse tekstbokse og billedtekster, der ledsager de friklippede illustrationer sat op på hvid baggrund. I hvert afsnit er der et opslag, som viser, hvad man kan bygge ved hjælp af relativt få klodser. De fleste modeller kræver dog mange klodser og er svære at bygge. Bogens fortællende tekst henvender sig både til børn og voksne, men de mange modeller vil være svære at bygge for børn, bl.a. fordi der ikke er mange konkrete vejledninger eller klodsoversigter.

Svarer i stil og udtryk til bogen LEGO ideer af samme forfatter, men ligner i øvrigt ikke andre bøger med LEGO-tema på dansk.

Alt i alt en flot bog for de mange LEGO-fans i alle aldre, men det er nok mere en bladre-, læse- og idébog end en instruktionsbog i LEGO-byggeri. De enkelte afsnit kan også læses som en slags eventyr.