Bøger / faglitteratur

LEGO : sådan omskrev LEGO reglerne for innovation og erobrede legetøjsindustrien


Beskrivelse


Om hvordan Lego forvandlede sig fra en virksomhed tæt på katastrofe til en af de mest innovative og succesfulde koncerner i legetøjsindustrien.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. aug. 2013

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 6. aug. 2013

Potentiel stor målgruppe til erhvervsbiografi, hvor det ikoniske LEGO-navn sikkert også trækker læsere.

David C. Robertson blev i 2008 blev udnævnt til såkaldt "LEGO-professor" og har til sin bog haft fuld adgang til arkivmateriale og ikke mindst adgang til samtaler og interviews med nøglepersoner i LEGO. I sin bog fortæller han om de innovationsværktøjer LEGO med succes har brugt for bringe LEGO fra at være tæt en katastrofe i 2003 til fornyet international succes. Det er værktøjer som andre virksomheder efter hans mening også kan bruge for at fremme kreativitet, innovation og dermed produktudvikling. Indledning til en bog om LEGO skal selvfølgelig have overskriften "Når brikkerne falder på plads", hvor Robertson bl.a. fortæller om "Forvandlingen af LEGO", fx med introduktion af en intelligent LEGO-klods, hvor børn og voksne kan bygge programmerbare LEGO-robotter. At det virkelig er en succesfuld forvandling af LEGO vidner fx dette udsagn om: "Fra 2008-2010 voksede LEGOs overskud hurtigere end selv Apples..." Bogen er i 2 dele: "De syv sandheder om innovation og LEGO koncernens tilbagegang" og "Beherskelsen af de syv sandheder om innovation og omlægning af virksomheden".

Andre bøger om LEGO er fx Niels Lundes Miraklet i LEGO, 2012, og biografien LEGO manden : historien om Gotfred Kirk Christiansen af Jan Cortzen, 2. udg. 2009.

Spændende erhvervshistorik med lånere på de fleste biblioteker.


Berlingske tidende

d. 15. sep. 2013

af

af

Henrik Ørholst

d. 15. sep. 2013


Politiken

d. 26. okt. 2013

af

af

Niels Nørgaard

d. 26. okt. 2013


Weekendavisen

d. 23. aug. 2013

af

af

Leonora Christina Skov

d. 23. aug. 2013