Bøger / skønlitteratur / roman

Lejligheden


Beskrivelse


Det sydafrikanske ægtepar Steph og Mark bytter lejlighed med et parisisk ægtepar og tager af sted på en drømmeferie. Lejligheden i Paris passer dog slet ikke til beskrivelsen, og noget er helt galt.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. apr. 2017

af

af

Rikke Bruun

d. 20. apr. 2017

Steph og Mark bytter lejlighed med et par fra Paris, og snart er de af sted på deres drømmerejse. Noget er dog helt galt med lejligheden, og drømmerejsen ender i et mareridt. For læsere af psykologiske thrillers.

Mark er gift med den 23 år yngre Steph, og sammen har de datteren Hayden. Parret elsker hinanden, men efter et hjemmerøveri er specielt Mark mærket, og hans fortid med et andet ægteskab og en anden datter fylder mere og mere. Parret beslutter at rejse til Paris uden datteren for igen at finde hinanden. Da pengene er små, kaster de sig ud i boligbytte, men lejligheden i Paris er dog langt fra som lovet, og stemningen er mildest talt uhyggelig. De forsøger flere gange at slippe væk, men hver gang går noget galt, og de må vende tilbage. Hjemme i Johannesburg igen er Mark forandret, og snart må Steph skrækslagen flygte hjem til sine forældre.

Man opdager hurtigt, at noget ikke er helt rigtigt i den lille familie, og det hele forstærkes, da Steph og Mark rejser til Paris. Den skiftende synsvinkel mellem Steph og Mark bidrager til at øge spændingen, og slutningen tager lidt fusen på en; nøjagtig som man forventer.

Bogen er en del af Domestic noir-genren og ligger sig i kølvandet på bøger som Kvinden der forsvandtKvinden i toget, 2013 og Kvinden i toget, 2015, men bogens overnaturlige tvist vil også gøre, at læsere af Stephen Kings bøger vil finde sig til rette herBogen er en del af Domestic noir-genren og ligger sig i kølvandet på bøger som Kvinden der forsvandt, 2013 og , 2015, men bogens overnaturlige tvist vil også gøre, at læsere af Stephen Kings bøger vil finde sig til rette her.


litteratursiden.dk

d. 24. maj 2017

af

af

Lene Jensen

d. 24. maj 2017

Indædt ondskab, vanvid og rædsel er på spil i denne vellykkede thriller. Først en advarsel. Denne thriller er noget af det mest uhyggelige, jeg har læst i meget lang tid. Der er ikke en bestialsk mord...