Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Lejrskolen


Beskrivelse


Klara skal på lejrskole med klassen, og alle glæder sig. Måske bortset fra Rose, hun virker lidt ked af det, men Klara har ikke lige tid til at snakke med hende om det. Pludselig er Rose væk.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. jan. 2015

af

af

Henriette Olesen

d. 9. jan. 2015

Klara skal på lejrskole, og glæder sig helt vildt. Rose virker dog lidt ked af det, men inden Klara får snakket med hende, sker der en hel masse. 9. bind i serien om Klara vil vække glæde hos alle læserne af serie. For piger i alderen 8-11 år.

Klara skal på lejrskole, og allerede på vej ind i bussen sker tingene lidt hurtigt, for alle glæder sig. Rose virker dog lidt ked af det, men Klara når ikke lige at tale med hende. Fremme ved lejrskolen styrter alle ind og vælger køjer, Rose når sidst ind, og må tage den sidste ledige køje. På lejrskolen er stemningen høj, og Klara hygger sig meget sammen med Julie. Først sidst på ugen opdager hun, at Rose slet ikke er glad. Historien handler om at være veninder og huske hinanden, selvom der sker mange ting. Bogen har lix 16, den er skrevet med store bogstaver og har illustrationer på hver anden side.

Denne bog er rigtig god til at vise, hvilke problemer der let kan opstå mellem piger i alderen 8-11 år. Her kan man let genkende sig selv i Klara og hendes veninder, og sproget er godt og let at gå til. Dette er en rigtig venindebog.

Jeg vil sammenligne denne bog med Frøken Fine og den stjålne kjole som også handler om veninder.