Bøger / faglitteratur / kogebøger

LêLês gadekøkken


Beskrivelse


Opskrifter fra den vietnamesiske restaurant LêLê på Vesterbro i København krydret med familien LêLês historie.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. nov. 2008

af

af

Birgit Sloth

d. 20. nov. 2008

Restauranten LêLê på Vesterbro i København er en familierestaurant, der med stor succes serverer vietnamesisk mad. Kogebogen videregiver opskrifterne og fortæller om en vellykket integration af en familie, der kom til Danmark som bådflygtninge i 1979. Bogen vil tiltale alle med interesse for vietnamesisk kultur.

Bogen bygger på familieopskrifter gennem tre generationer. Det vietnamesiske køkken er påvirket af de skiftende magthavere, især Kina og Frankrig, men forfatteren har også ladet sig inspirere af andre køkkener fra Europa og USA. I det vietnamesiske køkken serveres det stærke altid som tilbehør, så man selv bestemmer, hvor stærkt smagende retten skal være. Et andet fast tilbehør er "bordsalat", der er sprøde grøntsager og urter. Bogen har et personligt præg med en historie til hver opskrift. Den er traditionelt opbygget med en opskrift og et stort fotografi af den færdige ret på hvert opslag. Fotografierne er gode. Der er overvejende billeder af retter og arbejdsmetoder, men også stemningsbilleder fra restauranten og vietnamesisk gadeliv.

Der er ikke mange kogebøger om det vietnamesiske køkken. Mad fra Vietnam og Vietnamesisk kogebog er ti år gamle. Ân viet! spis Vietnam, 2004, bygger på en rejse til Vietnam. Den har flere fotografier fra landet, men færre og andre opskrifter.

En fantastisk historie om en hårdtarbejdende familie sammen med nogle gode opskrifter, der gør det muligt at lave retter tæt på det originale vietnamesiske køkken.


Weekendavisen

d. 25. sep. 2009

af

af

Martin Krogh Andersen

d. 25. sep. 2009