Bøger / faglitteratur / kogebøger

LêLês urtekøkken : så & spis! : 60 vietnamesiske opskrifter


Beskrivelse


60 vietnamesiske opskrifter, hvor urter og grøntsager spiller hovedrollen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. mar. 2017

af

af

Lone Krøgh

d. 13. mar. 2017

Hvis du har lyst til selv at dyrke krydderurter og bruge dem til vietnamesisk madlavning, er denne kogebog noget for dig.

Anh Lê har boet i Danmark i 40 år og driver sammen med sin familie en række spisesteder. Uden særlige forudsætninger er hun for at koble af begyndt at dyrke krydderurter i sin baggård og er nu en ivrig fortaler for fællesskabet omkring urban gardening. I bogen introducerer hun byhaver, højbede, hængende urtehaver og spiring, ligesom hun anbefaler, hvilke krydderurter fra det vietnamesiske køkken, som kan dyrkes i Danmark. Derefter følger opskrifter på vietnamesiske salater, fingermad, simreretter, nudelsupper og middagsmenuer.

De indledende afsnit om krydderurter er at betragte som en appetitvækker til selve kogebogen. Der er en fin kogebog, som i et delikat layout med flotte billeder er en overbevisende ambassadør for farverig, krydret og frisk vietnamesisk mad. Opskrifterne er nemme at forstå, og med de pædagogiske oversigter over gængse krydderier og ingredienser i det vietnamesiske køkken in mente, kan man begå sig, når der skal købes ind til retterne i velassorterede supermarkeder,.

Anh Lê har tidligere udgivet kogebøgerne Lêlês grønne køkkenLêLês gadekøkken og LêLês gadekøkken. Alle 3 kogebøger supplerer hinanden fint. Derudover findes ældre titler om vietnamesisk mad og generelle kogebøger om asiatisk madAnh Lê har tidligere udgivet kogebøgerne Lêlês grønne køkken og . Alle 3 kogebøger supplerer hinanden fint. Derudover findes ældre titler om vietnamesisk mad og generelle kogebøger om asiatisk mad.