Bøger / faglitteratur / interviews

Lennon uden filter


Beskrivelse


af David Sheff.

Interview fra 1980 med John Lennon og Yoko One om barndom, politik, kærlighed og fremtidige projekter samt om The Beatles' sangkatalog, hvor John Lennon fortæller, hvem der skrev tekst og musik til de enkelte sange.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. okt. 2013

af

af

Lars Ovesen

d. 10. okt. 2013

Henvender sig til låneren der er fan af John Lennon og/eller Yoko Ono. Låneren der er ude i opgaveøjemed kan også finde gode informationer.

Bogen Lennon uden filter er en afskrift af det sidste store interview med Yoko Ono og John Lennon. Interviewet blev trykt d. 6. dec. 1980, den 8. dec. 1980 altså kun 2 dage efter, blev John Lennon skudt og dræbt ud for sit hjem i Dakota-bygningen i New York. Bogen er opdelt i 3 hoveddele, der således enkeltvis består af mindre kapitler. Lennon gennemgår blandt andet Beatles' sangkatalog og er inde på emner som inspirationskilder og hvem der skrev tekst og musik til de enkelte numre. Bogen giver på sine 279 sider et godt indblik i geniets (Lennons) arbejdsprocess, og tager låneren med på en musikalsk rejse. Selve bogen er udgivet i softback kvalitet og indeholder intet fotomateriale.

For yderligere litteratur om John Lennon se John Lennon : mennesket, musikeren og myten : en biografi, der er udkommet i en anden opdateret udgave i 2004.

En overordentligt detaljeret bog om John Lennon der giver låneren et detaljeret indblik i hans arbejdsprocess. Jeg kan kun anbefale bogen og spår den nogle flotte udlån.