Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Leo finder en hund


Beskrivelse


Leos største ønske er at få en hund. Men mor siger nej! Men hvad sker der, da Leo tager en hund med hjem? - og hvor kommer hunden fra?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. juni 1999

af

af

Lotte Lykke Simonsen

d. 24. juni 1999

Et nyt bind i serien Let ps. Leos største ønske er at få en hund, hans mor synes ikke det er verdens bedste ide. Men Leo kigger på alle de hunde han møder på sin vej, og en dag ser han en hund, der står uden for bageren. Den låner han lige lidt, men det er nok ikke så smart, for måske er der nogen der savner den? Historien er skrevet med kort sætningsopbygning. Sproget er ligefremt, let tilgængeligt og der er ingen sammensatte ord. Susanna Hartmanns mange dejlige farvetegninger lægger sig tæt op ad teksten og forstærker den. Opgaveark til fri kopiering medfølger. Bogen kan læses fra 7-8 år, og kan anvendes på børnebiblioteket til den allerførste selvlæsning.


Bibliotekernes vurdering

d. 24. juni 1999

af

af

Lisbeth Thue (skole)

d. 24. juni 1999

Sjov lille bog i serien Let ps, der er læsepædagogisk bearbejdet læsetræning for eleverne fra slutningen af 1. kl. (lix 6). Bogen er gennemillustreret med farverige og muntre billeder, der understøtter teksten. Denne er stor og åben – sat i én spalte. Leo drømmer om at eje en hund, men desværre synes hans mor ikke om tanken. Leo kommer til at låne en hund, der står udenfor en butik. Leo tager hunden med hjem på besøg, og det opdager mor, der ikke synes, det er så smart med en hoppende hund i sofaen. Heldigvis bliver hundens ejer så glad, da Leo vender tilbage til butikken, at han får findeløn. Der er indlagt ark med kontrolspørgsmål. Forfatteren kendes fra flere læse-let bøger bl.a. Spøgelset, 1997.