Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Leo og monsterkortet - det pansrede grummehorn


Beskrivelse


Spændende start på en letlæst fantasyserie om drengen Leo, som i denne bog bliver sendt på en hemmelig mission, hvor han møder det pansrede grummehorn. Fra 7 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. maj 2021

af

af

Lone Rahbek Christensen

d. 6. maj 2021

Spændende start på en letlæst fantasyserie om drengen Leo, som i denne bog bliver sendt på en hemmelig mission, hvor han møder det pansrede grummehorn. Kan læses højt fra 7 år og selvlæses fra 8 år.

Leo får på sin 9-års fødselsdag besked om, at han skal på en tophemmelig mission. Han skal de næste to år hjælpe landsbyens vogter med at holde monstre væk fra byen. Leos første mission bliver at tage kampen op mod det pansrede grummehorn, og samtidig får han en ny ven, lædervingen Starla. Med sig har han en slangebøsse, en pose med magiske sten samt et magisk kort. Bag i bogen er beskrivelse af arterne pansret grummehorn og lædervinge. Derudover er tre siders smagsprøve på seriens næste bind, "Leo og monsterkortet - hugtandsøglen". Den engelske forfatter Kris Humphrey har ikke tidligere udgivet bøger på dansk. Illustrator Pete Williamson har bl.a. illustreret serierne "Barder Bing og De frygtelige ting" og "Elverpigen og Ravnedrengen".

En meget lovende start på en ny letlæst serie for yngre fantasylæsere. Historien er spændende og fuld af action, men den er samtidig ikke for uhyggelig. Bogen har korte kapitler og forholdsvis stor skrift. Der er masser af fine og stemningsfulde sort-hvid illustrationer, som udgør ca. 1/3 af bogen. Det er en meget indbydende bog i solid indbinding.

Bogen minder om Sådan træner du din drage. Læsere af fantasyserien "Monsterjagten" vil også synes om denne bog.