Bøger / faglitteratur til børn

Leonardos maskiner


Beskrivelse


Med 3-dimensionel computergrafik har forfatterne genskabt 32 forskellige maskiner ud fra kunstneren, opfinderen og videnskabsmanden Leonardo da Vincis (1452-1519) originaltegninger. Hertil kommer analyser af maskinens funktion og formål.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Martin Hjelmborg

2007

Først og fremmest en interessant bog for historisk og teknisk interesserede samt alle, der er fascineret af forrige årtusindes måske største geni på flere vidt forskellige områder. Også mekanik-freaks fra 14 år og opad vil kunne bruge bogen. Den skal udlånes på sine detaljerede og flotte tegninger/brugsanvisninger.

Der er tre italienske forfattere, hvor den ene arbejder på det videnskabshistoriske museum i Firenze og de to øvrige er industridesignere, hvoraf den ene har udviklet videospil for museer m.v. og den anden har visualiseret/populariseret videnskabelige og teksniske emner. Fremragende illustrationer, fotos og især en meget illustrativ og instruktiv computergrafik, alt med forklarende tekst efter hovedteksten om hver opfindelse. Disse har fået hvert sit kapitel, hvor hovedteksten fortæller hvornår og hvordan Leonardo da Vinci opfandt/udviklede maskinerne. Hans egen pointe var ikke teknikken i sig selv, men var et forsøg på at forstå naturens egenskaber, bl.a. fugles flyvning, atmosfærens karakter, m.m. , hvor han tegnede i stedet for at skrive afhandlinger. I det hele et fremragende layout og et af de smukkeste boghåndværk i lange tider. Klart, enkelt sprog samt formidling. Fra 14 år og opad.

Der findes talrige da Vinci biografier hvor mange af hans maskiner er gengivet, men ingen anden bog som denne har taget så mange opfindelser med og vist med en nøjagtighed og præcision, så man kan bygge dem i sit værksted.

Et spændende indhold og en fryd for øjet.