Bøger / skønlitteratur / biografiske romaner

Leonora Christine


Beskrivelse


Historisk roman om kongedatteren Leonora Christina Ulfeldt (1621-1698), der blev anklaget for landsforræderi og sad indespærret i en fængselscelle i Blåtårn i 22 år.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. sep. 2014

af

af

Line Hoffgaard

d. 9. sep. 2014

Historisk roman, som appellerer bredt til læsere af historiske romaner om de danske kongelige og for fans af Maria Hellebergs forfatterskab. Forsiden i stil med Hellebergs andre bøger.

Fortællingen om Leonora Christine Ulfeldts (1621-1698) liv og skæbne er et stykke dramatisk og spændende danmarks- og adelshistorie. Handlingen tager sit udspring i fængselsopholdet i Blåtårn (1663-1685) og strækker sig helt tilbage til LCU's tidlige barndom henover årene hvor hun som 15-årig gifter sig med Corfitz Ulfeldt til landflygtigheden og det kummerlige fængselsophold i Blåtårn pga. formodet forræderi efter Christian IV's død, hvor Corfitz styrede den danske trone for en kort periode. Indledningsvis en prolog med historiske facts omkring LCU's liv og fortalt i vanlig, underholdende Maria Helleberg-stil. Selvstændig fortsættelse til Kongens kvinder, 2013. LCU skrev om sit fængselsophold i Jammers Minde.

Der findes en del udgivelser om LCU's liv, fx den opdaterede udgave Leonora Christinas Jammers Minde, 2010, redigeret af Line Krogh eller Bodil Warbergs biografi Leonora Christina : dronning af Blåtårn, 1990. Helleberg er de historiske romaners ukronede danske dronning og indkøb kan også bero på erfaringer med Hellebergs Kongens kvinder om LCU's mor Kirsten Munk og mormor Ellen Marsvin.

Et spændende stykke danmarkshistorie fortalt med respekt for de faktuelle historiske begivenheder. Vil finde læsere på alle landets biblioteker.


litteratursiden.dk

d. 3. okt. 2014

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 3. okt. 2014

Fra feteret kongedatter til langtidsfange i Blåtårn. Leonora Christines farverige, dramatiske og omskiftelige liv er oplagt romanstof. De historiske facts og Leonora Christines egne skrifter, Den fran...


Berlingske tidende

d. 4. okt. 2014

af

af

Kathrine Lilleør

d. 4. okt. 2014


Jyllands-posten

d. 8. okt. 2014

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 8. okt. 2014