Bøger / faglitteratur til børn

Leoparden


Beskrivelse


Leopardungers opvækst, adfærd, føde, jagtinstikt og adskillelse fra moderen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. feb. 2011

af

af

Poul Wibbert Esberg

d. 21. feb. 2011

Bøgerne har et fagligt indhold, som især kommer til udtryk i et "Vær at vide fra A-Z"-afsnit. Det gør, at bøgerne fint kan anvendes i forbindelse med emnearbejde om fx Afrikas dyr. Læseteknisk er målgruppen 11-13 år, men alle kan fornøje sig med at bladre og læse i de flotte bøger.

De tre bøger om henholdsvis zebraer, giraffer og leoparder, bæres af de flotte, flotte farvefotos, som sammen med sin - visse steder ganske poetiske - men også faglige tekst gør, at bøgerne fremstår som en fin helhed. Læseren følger i billede og tekst de nyfødte dyrebørn den første tid med de farer og udfordringer, der ligger i det, så der er små "afstikkere" til løver, gribbe, hyæner og andre savannefarer. Teksten er ikke omfattende, men suppleres af det grundige efterord. Der er ingen medialiste.

Bøgerne indgår i serien Vilde dyrebørn, som alle har et højt fototeknisk niveau. Det faglige niveau er også fint, men indholdsmæssigt adskiller det sig ikke fra så mange andre bøger om emnerne.

Meget flotte fotobøger, som supplerer den righoldige bestand af bøger om zebraer, giraffer og leoparder.Informationer og udgaver