Bøger / skønlitteratur til børn / spænding

Leopardkvinden


Beskrivelse


Tegneserie. Splint er ved at gå i hundene efter en kortvarig, ulykkelig kærlighedshistorie. Men snart må fortiden vige for en dramatisk nutid med livsfarlige kvinder, robotgorillaer og skumle magthavere på jagt efter nazistiske atomhemmeligheder.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. aug. 2014

af

af

Steffen Kronborg

d. 12. aug. 2014

Tegneserien Leopardkvinden er en lækkerbisken for de mange fans af Splint & Co.'s univers.

Handlingen i albummet udspilles i Bruxelles i 1946, kort tid efter de dramatiske begivenheder i albummet Operation Flagermus, 2010. Splint er ved at gå i hundene efter sit brat afsluttede bekendtskab med den jødiske pige Audrey. Men snart er han og Kvik involveret i en hæsblæsende beretning, der både rummer en livsfarlig leopardkvinde på jagt efter en stjålen fetich, tre robotgorillaer på jagt efter leopardkvinden, flere internationale magthavere på jagt efter en gruppe nazistiske atomforskere med en eftertragtet viden - samt en afstikker til Paris, hvor vores helte bl.a. møder Sartre og Simone de Beauvoir. Historien, der fortsættes i et kommende album, er ind imellem lige ved at kamme over af referencer til andre serier og af interne branchevittigheder. Men de mange handlingstråde holdes fast sammen af Olivier Schwartz' formidable billedside, hvor de detaljespækkede tegninger og den fine farvelægning skaber en flot grafisk helhed.

Serien om Splint & Co.'s ekstraordinære eventyr henvender sig til et langt mere voksent publikum end udspillene i den løbende serie. Ikke mindst Yann og Schwartz' to bidrag til rækken er ligesom deres Gringos locos, 2013 især for voksne.

Tegneserien Leopardkvinden kan med fordel læses adskillige gange: først som en regulær spændingshistorie og derefter med fokus på den spillevende billedside og de uovertrufne tegninger med et væld af sjove detaljer.


Jyllands-posten

d. 30. sep. 2014

af

af

Jakob Stegelmann

d. 30. sep. 2014Informationer og udgaver