Bøger / faglitteratur / litteraturanalyser

Lethland : Jørgen Leth - lyrikeren og essayisten


Beskrivelse


En række artikler af forskellige forskere og litterater der analyser forfatteren og filminstruktøren Jørgen Leths (f. 1937) forfatterskab: digtsamlinger, essays og Leths selvbiografi. Med en bibliografi over Leths samlede forfatterskab herunder filmografi.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. dec. 2012

af

af

Marianne Majgaard Jensen

d. 7. dec. 2012

Bog om Jørgen Leths forfatterskab til studerende på videregående uddannelser og undervisere. Brugt enkeltvis og med vejledning kan bogens artikler bruges af opgaveskrivere i gymnasiet.

Lethland fokuserer på Jørgen Leths forfatterskab. Bogen består af artikler med læsninger af hans digtsamlinger (kronologisk) og hans essays og selvbiografi (tematisk). Hver artikel omhandler ét værk og kan læses selvstændigt. Samlet giver artiklerne en flot buket af læsninger, smukt bundet sammen og perspektiveret af Iben Holks interview med Leth. Artiklerne er skrevet af forskere, litterater og Leth-kendere, lige fra Lars Bukdahl om Sportsdigte, 1967, til Karen Syberg om bind 2 af Det uperfekte menneske fra 2007. Det er velskrevne artikler, meget vidende, egentlig ikke svære, men mange af dem kræver viden om Leth og litteratur. Grundig bibliografi. Flot omslag, godt layout.

Der er skrevet meget om Leths værk med fokus på sport, film eller hans biografi. Om film og forfatterskab har vi Birkvad: Verden er Leth fra 1992, Wichmann: Leth og kedsomheden, 2007, som er tematisk, og Ringgaards nye Stoleleg, 2012, om hele hans værk, inkl. film. Alle tre er over gymnasieniveau. Så denne nye bog er dels et opdateret bud på Leth-læsninger, dels er den det værk, som bedst kommer rundt i hans forfatterskab og kan anvendes bredest.

Gedigent og flot værk med artikler om Jørgen Leths lyrik, essays og selvbiografi. For studerende og - som enkeltartikler - elever på gymnasieniveau.


Politiken

d. 10. jan. 2013

af

af

Liselotte Wiemer

d. 10. jan. 2013


Jyllands-posten

d. 12. jan. 2013

af

af

Johs. H. Christensen

d. 12. jan. 2013


Kristeligt dagblad

d. 8. jan. 2013

af

af

Anders Juhl Rasmussen

d. 8. jan. 2013


Standart

Årg. 27, nr. 4 (2013)

af

af

Henk van der Liet

Årg. 27, nr. 4 (2013)Informationer og udgaver