Bøger / faglitteratur / øvelser

Lev dig lykkelig - med positiv psykologi


Beskrivelse


Positiv psykologi er en ny retning indenfor psykologien, som beskæftiger sig med psykisk velvære ved en bevidsthed om positive følelser og optimisme.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

2008

Ret ny psykologisk retning fremstillet i personligt funderet selvhjælps- og inspirationsbog, som kan anvendes af alle med interesse for personlig udvikling og for at indkredse hvad et lykkeligt liv er.

Forfatterens debutbog baserer sig på hendes psykologuddannelse og erfaringer med meditation. Hvor traditionel psykologi fokuserer på lidelse, inddrager positiv psykologi et holistisk menneskesyn og fokuserer på bl.a. tilgivelse, taknemmelighed og flow som elementer, der kan skabe tilfredshed og et lykkeligere liv. Kølpin skriver om sine studier og personlige oplevelser, og hun fremstiller den kun ca. 10 år gamle psykologiske retning som vedkommende for den, der ønsker inspiration til at udvikle sig selv og sit potentiale for personlig og arbejdsmæssig tilfredsstillelse. Der gives øvelser og gode råd om meditation. Bogen er velskrevet med en personlig tone, og opsætningen er æstetisk tiltalende med detaljer som grå skriftfarve med rosa og lyseblå indskud - kønt, bare ikke helt læsevenligt.

Andre bøger om positiv psykologi er Ørsted Andersen: Flow og fordybelse (2008/15) og den dårligere bedømte Seligman: Lykkens psykologi (2004/39). Begrebet flow ses beskrevet flere steder. Denne bog har dansk oprindelse og et kendis-navn, og den personlige vinkel er til tider som kunne det være skrevet til et af de seriøse kvindeblade.

Ung dansk psykolog formidler i personligt fortællende stil den positive psykologi for læsere med interesse for selvudvikling og begrebet lykke.


Børsen

d. 19. juni 2008

af

af

Ulla Dubgaard

d. 19. juni 2008