Bøger / faglitteratur / opbyggelig litteratur

Lev i Opstandelsen : at leve Kristus ud i hverdagen


Beskrivelse


Studie af Jesu opstandelse, og hvordan den blev modtaget på Jesu tid. Desuden anvisninger på at praktisere opstandelsen i nutidigt kristent liv og opnå åndelig vækst.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Flemming Faarup

2008

Bogen handler om Jesu opstandelse, og hvordan den blev modtaget dengang det skete, og om hvordan vi i vor tid skal forholde os til den. Meningen er, at man skal forholde sig til opstandelsen hele tiden og ikke nøjes med at fejre den i påsken. Bogen henvender sig til folk, der vil reflektere over budskabet, enten alene eller i bibelstudiekredse.

Forfatteren er tidligere præst i en presbyteriansk kirke, som han selv har grundlagt. Han anskuer opstandelsen ud fra tre synsvinkler, den forundring der opstod blandt disciplene den søndag morgen, de måltider, der blev indtaget i løbet af den søndag, og endelig ud fra hvilke personer den opstandne henvender sig til den første dag. I et appendiks er opstandelseshistorien gengivet efter "The message", en engelsk genfortælling af Bibelen.

Der er i de sidste år oversat en del studiematerialer til det nye testamente og til forståelsen af det kristne budskab fra amerikansk. Aldrig uden håb, (2006) og Tørst, (2007) er nogle af dem.

Der er stor forskel på den forkyndelse der foregår i den danske folkekirke og den der fremstilles af en amerikansk vækkelsesprædikant. Det er spørgsmålet om der er ret mange danskere i bogens målgruppe.