Bøger / faglitteratur

Lev med dine følelser


Beskrivelse


Forlagets beskrivelse: Det kan være svært at forstå, hvor følelserne præcist kommer fra, hvad de betyder, og ikke mindst hvordan man skal håndtere dem. Det handler denne bog om. Selvom man måske nogle gange godt kan tro det, så er det ikke spor farligt at føle noget - det er nærmere farligt at løbe væk fra sine følelser eller at lade dem overtage ens liv. Det er med andre ord vigtigt at kunne håndtere sine stærke følelser, således at man kan bevare en god livsstabilitet, og med "Lev med dine følelser" får man lidt hjælp til det. Hvor kommer følelserne fra? Hvad stiller man op med dem? Bogen her behandler de store følelser som vrede, skyld, sorg og en masse andre. "Lev med dine følelser" kan bruges af fagpersoner såvel som privatpersoner, der synes at følelserne tager styringen.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. jan. 2012

af

af

Mette Fersum

d. 11. jan. 2012

En fin bog om følelser, som kan læses af de fleste. Selvom den er fra Psykiatrifondens Forlag henvender den sig til et bredt publikum. Den kan også bruges af fagpersoner, der arbejder med mennesker, hvis følelser styrer deres adfærd.

Bogens forfatter Aaen er psykolog og er i bogen inspireret af adfærdsterapi og kognitiv terapi. Bogen handler om at turde se sine følelser i øjnene, og styrke sin egen robusthed, den er inspireret af arbejdet med forfatterens klienter. Aaen ønsker med bogen at give læseren plads til sine følelser, og styrke evnen til at identificere de negative mønstre på en konstruktiv måde. Efter min mening lykkes det særdeles godt. På en meget fin og nøgtern måde beskriver han, hvordan man kan arbejde med sin vrede, skyld og skam, sorg, ensomhedsfølelse, tristhed osv. Han er meget anerkendende, og gør meget ud af, at det vigtige er at være i nuet. Han giver gode forslag til, hvordan man kan leve med sine følelser, Ligeledes beskriver han, hvordan man kan tackle det at være i krise. Mange pårørende kan også have det svært, når de nærmeste har det svært, og et fint afsnit er dedikeret til dem, med beskrivelse af, at det ikke altid er de gode råd, der hjælper, men mere accept, respekt og tålmodighed. Der er fine enkle illustrationer af Poul Gernes.

Bedre selvtillid, 2009 af Irene Oestrich er en anden god bog om følelser.

En meget fin bog. Jeg er sikker på, den vil blive læst af mange.


Bibliotekernes vurdering

d. 9. aug. 2019

af

af

Grethe Lorentzen

d. 9. aug. 2019

Brugsbog til de triste, ensomme, sorgfulde, skamfulde, frygtsomme, angste eller vrede i at håndtere negative og svære følelser.

Casper Aaen er psykolog og er inspireret af adfærdsterapi og kognitiv terapi. I bogen gør han rede for de negative følelser, som vi er tilbøjelige til at flygte fra. Følelsesregulering handler om at komme til klarhed over egne følelsesmæssige mønstre og kognitive skemaer ved at se følelserne i øjnene. I følelsesreguleringen iagttages, beskrives og accepteres følelserne uden fordømmelse. Han beskriver hvordan man kan styrke sin robusthed overfor negative følelser med gode søvnrutiner, god mad, motion og gode relationer og giver råd til mennesker i krise og til deres pårørende. Bogen indeholder historier fra terapien, samt skemaer og opmærksomheds-øvelser til læseren.

Bogen er bredt anvendelig til alle, der kæmper med at komme overens med vanskelige følelser. Casper Aaen er i øjenhøjde med læseren, og beskriver enkelt og nøgternt, hvordan man kan arbejde med følelserne skam, skyld, jalousi, vrede, angst og sorg.

Dette er tredje udgave af Lev med dine følelserKort & godt om vredeFind nye veje i følelsernes labyrintCompassion med et nyt indledende kapitel og ændret layout. Kort & godt om vrede er en brugsbog til de vrede. Find nye veje i følelsernes labyrint og Compassion giver begge gode råd om at håndtere vanskelige følelserDette er tredje udgave af Lev med dine følelser med et nyt indledende kapitel og ændret layout. er en brugsbog til de vrede. Find nye veje i følelsernes labyrint og Compassion giver begge gode råd om at håndtere vanskelige følelserDette er tredje udgave af Lev med dine følelser med et nyt indledende kapitel og ændret layout. Kort & godt om vrede er en brugsbog til de vrede. og Compassion giver begge gode råd om at håndtere vanskelige følelserDette er tredje udgave af Lev med dine følelser med et nyt indledende kapitel og ændret layout. Kort & godt om vrede er en brugsbog til de vrede. Find nye veje i følelsernes labyrint og giver begge gode råd om at håndtere vanskelige følelser.


Bibliotekernes vurdering

d. 30. apr. 2015

af

af

Mette Fersum

d. 30. apr. 2015

En god bog fra Psykiatrifonden om at turde leve med alle sine følelser. Kan læses af alle med interesse for emnet og er desuden velegnet til mennesker i krise samt pårørende.

Casper Aaen er psykolog og er inspireret af adfærdsterapi og kognitiv terapi. Bogen handler om at turde se sine følelser i øjnene og styrke sin egen robusthed. Den er inspireret af arbejdet med forfatterens klienter. Aaen ønsker at give læseren plads til sine følelser og styrke evnen til at identificere de negative mønstre på en konstruktiv måde. Han giver gode forslag til, hvordan man kan leve med sine følelser. Ligeledes beskriver han, hvordan man kan tackle det at være i krise. Mange pårørende kan også have det svært, når de nærmeste har det svært, og et afsnit er dedikeret til dem, med beskrivelse af at det ikke altid er de gode råd, der hjælper, men mere accept, respekt og tålmodighed.

På en fin og nøgtern måde beskrives det, hvordan man kan arbejde med sin vrede, skam, sorg, ensomhed, tristhed osv. Aaen skriver meget anerkendende og i øjenhøjde med læseren. Der er fine enkle illustrationer af Poul Gernes.

Det er 2. udgave, men der er ingen ændringer i forhold til 1. udgave fra 2011, dog har Psykiatrifonden tilføjet et par af deres nyere titler i kolofonen. Din hjernes følelsesmæssige livSaml tankerneBedre selvtillid er en anden bog om emnet, men sværhedsgraden er nok større. Ligeledes er der Saml tankerne. En bog i helt samme stil er Bedre selvtillidDet er 2. udgave, men der er ingen ændringer i forhold til 1. udgave fra 2011, dog har Psykiatrifonden tilføjet et par af deres nyere titler i kolofonen. Din hjernes følelsesmæssige liv er en anden bog om emnet, men sværhedsgraden er nok større. Ligeledes er der . En bog i helt samme stil er Bedre selvtillidDet er 2. udgave, men der er ingen ændringer i forhold til 1. udgave fra 2011, dog har Psykiatrifonden tilføjet et par af deres nyere titler i kolofonen. Din hjernes følelsesmæssige liv er en anden bog om emnet, men sværhedsgraden er nok større. Ligeledes er der Saml tankerne. En bog i helt samme stil er .