Bøger / faglitteratur / vejledninger

Lev med livets katastrofer : sådan bruger du kroppens og sindets visdom til at håndtere stress, smerte og sygdom


Beskrivelse


Viser hvordan man med meditation og mindfulness kan forbedre sin generelle sundhedstilstand, og fremme heling, lindre smerter samt forøge livskvalitet og udvikle sine relationer. Med gennemgang af de grundlæggende teknikker bag meditation og anvisninger på hvordan meditation kan integreres i hverdagen.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. juni 2012

af

af

Christine Christensen

d. 14. juni 2012

Til dem, der ønsker en grundig og dybdegående tilgang til mindfulness-begrebet.

Et længe ventet hovedværk af en af de store kapaciteter indenfor mindfulness foreligger nu for første gang på dansk. Bogen, der er en 15 års jubilæumsudgave, udkom allerede i 1990 i USA. Kabat-Zinn er forsker, forfatter og stifter af stressklinikken ved Massachusetts universitet og bogen er baseret på hans mangeårige forskning indenfor mindfulness og meditation. Bogens udgangspunkt er, at man ved at skabe sit eget meditationsprogram og bruge mindfulness til at forbedre sin generelle sundhedstilstand, kan fremme heling, lindre smerter og udvikle og forøge livskvalitet og relationer. Bogen giver en gennemgang af de grundlæggende teknikker bag meditation og lettilgængelige og grundige anvisninger på hvordan meditation kan anvendes og integreres i en stresset og fortravlet hverdag. Bogen beskriver desuden detaljeret det 8-ugers program, der anvendes på stressklinikken, så det kan afprøves derhjemme og dermed ligge til grund for en ændret livsstil med fokus på nuet.

Der er udgivet en masse titler om mindfulness de seneste år, også af denne forfatter. Omtalte bog er en klassiker for dem, der ønsker at fordybe sig yderligere i emnet og som ønsker en forskningsbaseret tilgang til brugen af meditation.

Trods en meget kompetent og bredspektret tilgang til mindfulness er bogen let at gå til og den videnskabelige vinkel vil tiltrække dem, der ønsker seriøs og veldokumenteret viden om meditation og selvudvikling.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. juni 2014

af

af

Christine Christensen

d. 18. juni 2014

Hovedværk indenfor forskning i stress, mindfulness og smertelindring. Bogen er opdateret med den nyeste forskning og viden om den gavnlige effekt ved daglig meditation og vil derfor tiltale dem, der ønsker grundig og veldokumenteret litteratur om emnet.

Revideret og opdateret udgave af et af hovedværkerne indenfor mindfulness-forskning og meditation. Kabat-Zinn er forsker, forfatter og grundlægger af et nyt felt indenfor psykologi, meditation og medicin. Bogen, der er baseret på hans mangeårige forskning, tager sit udgangspunkt i, at man med et meditationsprogram kan lære at håndtere kroniske smerter, fremme optimal helbredelse og skabe og udvikle sociale netværk og relationer. Der gives en gennemgang af de grundlæggende teknikker bag meditation og anvisninger på hvordan mindfulness kan integreres i en fortravlet hverdag. Stressklinikkens program beskrives i detaljer, så det kan afprøves derhjemme og dermed danne grundlag for en ændret livsstil med fokus på nuet.

Seriøs og bredspektret tilgang til mindfulness i et lettilgængeligt sprog. Den videnskabelige vinkel og grundige indføring i den nyeste forskning giver mulighed for at gå i dybden med meditation og psykologi.

Der er udgivet mange bøger om meditation, men denne bog er en klassiker for dem, der ønsker at fordybe sig videnskabeligt i emnet. Ift. 1. udg. indeholder denne resultater fra den nyeste forskning, opdateret statistik, en revideret læseliste og et omskrevet forord.


Nyt aspekt

Årg. 44, nr. 4 (2012)

af

af

Carsten Jensen

Årg. 44, nr. 4 (2012)