Bøger / faglitteratur / øvelser

Lev mere - kæmp mindre : ayurvedisk livsstil i Norden


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. sep. 2017

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 25. sep. 2017

Læsere, der ønsker en holistisk tilgang til sundhed og livsstil, finder i denne bog en fin introduktion til den indiske livsfilosofi ayurveda sat ind i et nordisk perspektiv.

Forfatteren har eksamen i holistisk sundhed, yoga og ayurveda fra Chopra Center University. I denne bog kombinerer hun det traditionelle nordiske perspektiv på sundhed med den ældgamle indiske livsfilosofi ayurveda. Efter et forord og en præsentation af den nordiske tilgang til sundhed introduceres naturens fem elementer: æter, luft, ild, vand og jord. Derefter præsenteres i hvert sit kapitel de tre doshaer, der er forskellige slags livsenergier: Vata; æter og luft, pitta; ild og kapha; vand og jord. Det syvende kapitel handler om højere bevidsthed, der i ayurvedaen regnes for et af menneskets tre niveauer. Forfatterens egen historie inddrages i bogen og teksten suppleres af øvelser, samt henvisninger til øvelser på forfatterens hjemmeside. Sidst i bogen findes en dosha-test, ligesom de ti dosha-kombinationer præsenteres. Bagerst oversigt over øvelser samt litteraturliste.

Interessant og inspirerende bog, hvis faglige indhold kombineres fint med forfatterens personlige historie. Der gives udtryk for et holistisk livssyn, hvor krop, sind og ånd ikke kan adskilles.

Der findes en del andre bøger, der ligeledes introducerer til ayurveda fx Ayurveda i praksisFuldkommen sundhed. Forfatteren henviser selv til Deepak Chopras bøger fx Fuldkommen sundhedDer findes en del andre bøger, der ligeledes introducerer til ayurveda fx Ayurveda i praksis. Forfatteren henviser selv til Deepak Chopras bøger fx .