Bøger / faglitteratur / øvelser

Lev mere tænk mindre : drop grublerierne, slip fri af nedtrykthed og depression med metakognitiv terapi


Beskrivelse


Ny forskning viser, at depression i høj grad er en tilstand som den enkelte person selv kan kontrollere, ved f.eks. at lade tankerne være og gøre mindre ved dem. Indføring i forskningen bag metakognitiv terapi, samt fire cases med personer, som metoden har virket på. Der gives konkrete forslag til hvordan man selv kan ændre sin tankegang, hvis man føler sig deprimeret.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2017

af

af

Kirstine Louise Grøngaard

d. 2. maj 2017

Metakognitiv terapi bygger på 20 års studier og er en ny metode til behandling af depression. For behandlere af depression og en selvhjælpsbog til personer, som selv lider af depressive tanker.

Gennem årtier har etablerede behandlere antaget at depression er en biologisk sygdom i hjernen, som skal behandles med medicin eller samtaler med psykologer. Ny banebrydende forskning viser imidlertid, at depression i høj grad er en tilstand som den enkelte person selv kan kontrollere. Vores sind vil hele hvis vi undlader at dyrke følelserne ved at gruble over dem. Depression opstår derfor når vi håndterer negative tanker og følelser på en uhensigtsmæssig måde. Bogen giver en indføring i forskningen bag metakognitiv terapi og fortæller om fire cases med personer, som denne metode har virket på. Der gives konkrete forslag til hvordan man selv kan ændre sin tankegang, hvis man føler sig deprimeret.

En spændende ny forskning som sætter depression i et andet perspektiv. Man kan faktisk selv styre om ens humør drejer i en positiv eller negativ retning. Bogen er skrevet i et sprog som kan forstås af alle, også selvom man ikke har forudgående viden om depression eller psykologi.

På dansk er der kun udkommet én bog om metakognitiv terapi; Metakognitiv terapi til børn med angstBevidst nærværMå jeg hjælpe dig?. Bevidst nærvær og Må jeg hjælpe dig? er begge bøger med fokus på behandling af depression uden medicinPå dansk er der kun udkommet én bog om metakognitiv terapi; Metakognitiv terapi til børn med angst. og Må jeg hjælpe dig? er begge bøger med fokus på behandling af depression uden medicinPå dansk er der kun udkommet én bog om metakognitiv terapi; Metakognitiv terapi til børn med angst. Bevidst nærvær og er begge bøger med fokus på behandling af depression uden medicin.