Bøger / skønlitteratur / roman

Lev om natten


Beskrivelse


Joe Coughlin starter i det små som gangster i 1920'ernes Boston og flytter efterhånden sine blomstrende forretninger til Florida og Cuba, alt imens han forsøger at gøre det rigtige for sin familie.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. sep. 2013

af

af

Lone Krøgh

d. 9. sep. 2013

Flot og bredtfavnende roman om USA i mellemkrigstiden, der kan læses af alle med interesse for USA's historie i det 20. århundrede og af de læsere, der bare efterspørger en god historie. Det er andet fritstående bind af en planlagt trilogi.

Vi følger den unge Joe Coghlin, fra han som ung træder ind i gangsterverdenen i Boston og lidt senere flytter sine blomstrende forretninger til først Florida og senere Cuba. Han har mange fjender og bevæger sig stedse dybere ned i mørket, men overlever hævntogter og fængselsophold. På den ene side er han en forhærdet mafioso og på den anden en (forholdsvis) anstændig mand, der forsøger at gøre det rigtige for sin familie. En velskrevet roman, der tegner et levende og overbevisende billede af en mand og af USA i forbudstiden.

Dennis Lehane er især kendt for sine spændingsromaner, men med Den givne dag (hvor Joe Coghlins far var hovedperson), 2011, og nu Lev om natten betræder han nyt land, nemlig amerikansk historiefortælling. Det placerer ham i godt selskab med nutidige amerikanske forfattere som bl.a. Ethan Canin, Jonathan Safran Foer, Jonathan Franzen, Eli Gottlieb og Cormac McCarthy.

Denne velskrevne og hårdkogte roman vrimler med gangstere, mafiamedlemmer, poker- og hasardspillere, spiritussmuglere og andet godtfolk og tegner et portræt af USA i forbudstiden i 1920'erne og 1930'erne. Det er en både spændende og flot historiefortælling, som vil appellere til såvel historisk som alment interesserede læsere.


Børsen

d. 11. okt. 2013

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 11. okt. 2013