Bøger / faglitteratur / kogebøger

Lev stærkt : krydderikogebogen : hurtige, friske og farverige retter med højst 5 forskellige krydderier i hver opskrift


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. okt. 2012

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 22. okt. 2012

Hvis man elsker krydderier og gerne vil have ny inspiration, opdage nye krydderier og udvide smagshorisonten, så er denne bog den rette.

Denne kogebog er en kulinarisk ekspedition ind i krydderiernes univers. Forfatteren giver os stærke, skarpe og krydrede opskrifter fra hele verden. Han har rejst verden rundt for at lære om forskellige krydderier, og har samlet sin viden og nogle af sine oplevelser i denne bog. Til hver ret bruges højst fem forskellige krydderier, og der er både supper, salater, fjerkræ, kød, fisk og skaldyr, vegetariske retter, ris og nudler, desserter og drikke. Bagest en meget anvendelig krydderi-vejviser med billedfortegnelse over krydderierne samt et omfattende alfabetisk register. Bogen introduceres med rejseskildringer fra verdens forskellige madkulturer. Han skriver meget levende og kunne sikkert skrive en bog bygget alene på rejseoplevelserne. Indimellem opskrifterne beskrives krydderierne på et dobbelt-opslag. Alle opskrifter er beregnet til fire personer og nederst på siden angives hvilke krydderier, der bruges i opskriften, med billeder. Det ses tydeligt af de mange forskellige ingredienser, at det er opskrifter fra forskellige lande, og ikke alle ingredienser er alment tilgængelige. Selve opskrifterne er korte og enkelt beskrevet.

Krydderi-kogebøger har vi nogle stykker af på bibliotekerne, bl.a. Killes krydderier : en kogebog om køkkenets special effects, 2008 og Krydderier & kokkerier, 2006.

En spændende krydderi-kogebog med inspiration fra hele verden.Informationer og udgaver