Bøger / faglitteratur

Levende visdom : esoterisk spiritualitet : kosmos og menneske, bevidsthed og udvikling, ånd og samfund


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. aug. 2008

af

af

Camilla Sejerøe

d. 25. aug. 2008

Her er tale om et dybt seriøst og gennemarbejdet værk af den danske esoteriker Søren Hauge. Det er ikke hverdagskost, ej heller noget, man lige suser igennem. Men der er meget at hente for den seriøse læser, der tager sig tid til fordybelse.

Søren Hauge underviser i esoterisk tænkning og har gjort det i mange år. Han holder oplæg i hele Norden, og er respekteret for sit arbejde inden for spirituel udvikling. Bogen er delvist illustreret med forfatterens egne tegninger. Bogen dækker emnet esoterisk spiritualitet bredt og er opdelt i tre dele: "Kosmos og menneske", "Bevidsthed og udvikling" samt "Ånd og samfund". Den indeholder både øvelser og biografier af kendte esoterikere. Bagerst en stor og gennemarbejdet litteraturliste.

Der er kommet en del om esoterisk visdom igennem de senere år, bla. Niels Brønsteds Livets indre dimensioner, der er lige så ambitiøs som Levende visdom. Jeg skal ikke kunne sige, om der her er tale om to retninger inden for esoterisk visdom, men det er absolut en mulighed.

Et kæmpe værk, der er imponerende i sin grundighed, men krævende for sin læser. Jeg er ikke i tvivl om, at der er meget at hente for den, der har lyst til et indgående kendskab til den esoteriske tanke og levemåde.


Nyt aspekt

Årg. 40, nr. 5 (2008)

af

af

Eskild Tjalve

Årg. 40, nr. 5 (2008)