Bøger / faglitteratur

Lever du, eller overlever du?


Beskrivelse


Inspiration til at komme af med ødelæggende vaner, såsom afhængighed af rygning eller alkohol, og opnå en forbedring af livskvaliteten.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Jytte Kjær Schou

2007

Mennesker, der ønsker at slippe fri af ødelæggende vaner og finde frem til en større livskvalitet kan hente inspiration i denne selvhjælpsbog.

Forfatteren har tidligere arbejdet som revisor, men har siden skiftet spor og bl.a. taget en vejlederuddannelse. Ligesom i sin bog Jeg begynder på mandag, 2005 om spiseforstyrrelser går hun en tand dybere end de fleste selvhjælpsbøger med deres specifikke kure. I en flydende, causerende stil beskriver hun de mekanismer, der ligger bag forskellige former for afhængighed, om det er rygning, alkohol eller noget helt tredje, underbygget med mange eksempler fra sit eget liv. Hverken viljestyrke eller forskellige kure kan føre til en holdbar livsstilsændring. Metoden er individuel, men forfatteren fremfører en række generelle træk for vellykkede ændringer. Det gælder om at have både kortsigtede og langsigtede mål, at motivere sig selv, at opnå større selvindsigt, at kunne anlægge nye synsvinkler og at udarbejde en plan.

Selv om bogen ikke indeholder noget epokegørende nyt i forhold til mange andre selvhjælpsbøger, udmærker den sig ved sin flydende gennemgang af afhængighed generelt med fokus på fælles forudsætninger for varige forandringer koblet sammen med den individuelle tilgang.

En bredt anvendelig bog, der med udgangspunkt i det enkelte menneske inspirerer til at komme af med ødelæggende vaner generelt og opnå en varig forbedring af livskvaliteten.