Bøger / skønlitteratur / roman

Lidt af en skandale


Beskrivelse


Stedet er Dublin i 1970'erne, og hovedpersonen 25-årige Louise deler en elendig lejlighed med andre unge og arbejder freelance ved et katolsk tidsskrift. Hun møder Peter, en flot og sexet præst med cølibatløfte. Deres glødende affære bliver et etisk problem.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. sep. 2012

af

af

Beth Høst

d. 28. sep. 2012

Læserne af de andre "irske romaner" med kvindelilge hovedpersoner vil tage denne til sig, også selvom dens plot bygger på et katolsk dilemma. Det er bare en god historie.

Forfatteren (ikke tidligere oversat) har valgt en middelalder-lovestory som inspiration, nemlig historien om Héloïse og Abélard: om den forbudte kærlighed, Abélard var præst og iøvrigt Héloïses lærer. Historien foregår i Dublin i 1970'erne, og den fortælles som et tilbageblik af hovedpersonen Louise. Hun er 30 år senere på besøg fra New York, hvor hun har boet med sin nu afdøde mand og deres søn Owen, og hun fortæller nu sin ungdoms historie. 25-årige Louise er freelance skribent ved et katolsk tidsskrift og deltids servitrice, hun deler en elendig lejlighed med andre unge og er netop blevet smidt ud af sin storsnudede kæreste. Så møder hun den flotte og sexede Peter, som desværre viser sig at være katolsk præst med cølibat-løfte, og de indleder et glødende forhold. Forfatteren fortæller flydende og vittigt, man hænger på, selvom det kan være lidt svært at se, hvorfor stakkels Louise er så vild med Peter, han bebrejder hende, at han ikke kan holde sig væk og er voldsomt jaloux. Samfundsnormerne i et fattigt og katolsk Irland for over 30 år siden var meget anderledes, men fint beskrevet.

Man kan jo kun sige Binchy og Roisin Meany her, men jeg fristes også til at trække Tornfuglene frem, når det handler om kærlighed og en flot katolsk præst.

Menneskelig historie med en god lille drejning til sidst.


Jyllands-posten

d. 16. feb. 2013

af

af

Johs. H. Christensen

d. 16. feb. 2013


Kristeligt dagblad

d. 19. jan. 2013

af

af

Vibeke Blaksteen

d. 19. jan. 2013